• Kenneth Baraas

FPL-spillerne som kan utgjøre en forskjell


Blant de mest populære kjøpene til forrige runde, var det kun én mann som ble sterkt anbefalt: Benjamin Chilwell. Engelskmannen noterte seg for seks poeng, men det kunne vært så mye mer med en avslutning som nærmest trillet langs streken og traff innsiden av stolpen. Denne rundens “På perrongen” er også Leicester-tungt. Vi ser nærmere på fire spillere som kjøpes inn i hopetall av FPL-managere, og vurderer om det er verdt å kjøpe billett.


James Maddison

Kampprogram

Statistikk siste fire gameweeks - midtbanespillere Sjanser skapt: 10 (fjerde flest)

Innlegg: 32 (tredje flest)

Målforsøk: 9

Touch i boks: 9

Skudd i boks: 3

Skudd på mål: 2

Expected assists: 0.91 (femte høyest)


Leicesters kreative midtbanespiller viser glimtvis hvilken fantastisk fotballspiller han er. Engelskmannen innehar en giftig dødballfot, og fant Caglar Söyüncü på et hjørnespark hvor stopperen satte inn ledelsen mot Crystal Palace. Midtbanen til de høytflyvende revene måtte jobbe hardt uten ball, og det var lite som tydet på at Maddison skulle finne veien til nettet på egenhånd. I slike kamper er det en fordel å ha FPL-spilleren som har dødballansvaret. Arsenal venter hjemme i neste runde, et lag som ikke skremmer noen i nåværende form, og etter det kan Brendan Rodgers & co. nyte et “grønt” kampprogram. Dom: På Maddisons fem siste starter står han med poengrekken 10-7-2-8-9. Med et fint kampprogram i vente anbefales et kjøp av Leicester-spilleren.Youri Tielemans

Kampprogram

Statistikk siste fire gameweeks - midtbanespillere Sjanser skapt: 7

Innlegg: 8

Målforsøk: 6

Touch i boks: 9

Skudd i boks: 4

Skudd på mål: 3

Expected goal involvement: 0.56


Tielemans har notert seg for to scoringer og en assist på de tre siste rundene, i kampene mot Burnley og Southampton. Leveransene har altså kommet mot to lag som er ute av form og antatt svakere. Da er midtbanespilleren oftere å se på løp inn i farlig område, mens mot Crystal Palace lå belgieren noe lavere. Kampprogrammet er i ferd med å løsne for fullt, og dermed er det mer håp for offensive bidrag. De underliggende tallene er dog ikke fantastiske, men vil det løsne enda mer i et grønt kampprogram? Dom: Kan bli god verdi, men kan også frustrere ved å glimre med sitt fravær når Leicester avslutter angrepene. Likevel blir det et anbefalt kjøp grunnet kampprogram og pris (6.5m).Lys Mousset

Kampprogram

Statistikk siste tre gameweeks (to startplasser, ett innhopp) - angrepsspillere

Skudd på mål: 2

Skudd i boks: 4

Målforsøk: 5

Touch i boks: 15

Sjanser skapt: 4 (nest flest) Store sjanser skapt: 2 (flest)

Expected goal involvement: 1.29


Sheffield United-spissen flyter på en bølge med to scoringer og tre målgivende på de siste tre kampene. Prisen på 4.9 millioner er fristende, men som vanlig kommer det usikkerhetsmomenter med en slik prislapp. Mousset startet sin første kamp i sesongen for tre runder siden, og i denne perioden har det blitt 55, 27 og 64 minutter med spilletid.


Dom: Kampprogrammet er forholdsvis tøft, før det snur om to runder, samtidig som usikkerheten rundt spilletid er for stor til at Mousset bør prioriteres som et FPL-kjøp.


Jetro Willems

Kampprogram

Statistikk siste fire gameweeks - forsvarsspillere

Sjanser skapt: 8 (tredje flest)

Store sjanser skapt: 2 (tredje flest) Målforsøk: 4 (fjerde høyest) Touch i boks: 9 (femte høyest)

Expected assists: 0.35

Newcastle har gått fra totalt uinteressant til litt interessant i FPL-sammenheng. To mann peker seg ut, Jamel Lascelles og Jetro Willems. Førstnevnte er trolig et tryggere valg i henhold til kapteinsrollen og spilletid, men foreløpig ser det ut som Willems har kapret den venstre vingbackrollen i fembackslinja til skjærene. De underliggende tallene er forholdsvis gode, og tyder på at nederlenderen ofte er med frem i angrep. Dog viser tallene at 25-åringen også har vært noe heldig med de målgivende pasningene - Matthew Longstaffs kremmerhus mot Manchester United var ikke akkurat ferdigscoret.


Dom: Kan vurderes som et friskt valg i forsvarsrekka, hvis man ønsker å gå en litt annen vei enn standardvalgene blant forsvarsspillerne. Programmet er fint, prisen er god og det kan være lov å håpe på offensive bidrag ved siden av potensielle “clean sheets”.


Det var rundens spillere på perrongen - lykke til med valgene!

528 visninger0 kommentarer