• Kenneth Baraas

FPL: Spillerne som kan utgjøre en forskjell fra Gameweek 11


Forrige rundes “På perrongen” inneholdt kun én kraftig anbefaling. Danny Ings (1 poeng) og Jack Grealish (1) ble veid for lette, Chris Wood (spilte ikke) fikk en lunken anbefaling, mens rundens anbefalte kjøp, Jamie Vardy, stjal alle overskrifter etter hattrick, målgivende og 20 FPL-poeng. Vi gjør et nytt forsøk og ser på spillerne som har sneket seg inn på radaren før Gameweek 11:


Benjamin Chilwell

Kampprogram

Statistikk siste fire gameweeks - Chilwell vs. Pereira - Sjanser skapt: 7 - 6

- Store sjanser skapt: 3 - 0

- Innlegg: 20 - 14

- Målforsøk: 4 - 1

- Touch i boks: 9 - 14

- Expected assists: 0.74 - 0.37


Venstrebacken så ut som en million dollar i 0-9-seieren over Southampton, og endte opp med ett mål, ett bonuspoeng og to målgivende som til sammen resulterte i en poengsum på 19. Med slike elleville tall forstår man raskt at dette var en ekstraordinær kamp. Et tidlig rødt kort til Ryan Bertrand, samt et Southampton-lag som rett og slett ikke møtte på jobb, gjorde jobben enkel for revene. Dog ligger Leicester på tredjeplass - kun to poeng bak Manchester City - og seieren føyde seg inn i rekken av gode prestasjoner denne sesongen. Chilwell er ikke viden kjent for å levere målpoeng, men i denne kampen så det ut som engelskmannen ikke har gjort annet i sin karriere - så gjenstår det å se om backen kan bygge videre på dette. Dom: Kjøp. Forholdsvis fin pris (5.5m) for en offensiv back i et godt Leicester-lag, i tillegg til et pent kampprogram.

Anthony Martial

Kampprogram

Statistikk sist gameweek blant midtbanespillere (tilbake fra skade) - Skudd på mål: 4 (tredje flest)

- Touch i boks: 7 (syv med flere)

- Målforsøk: 4 (sjette flest)

- Store sjanser: 4 (flest)

- Expected goal involvement: 2.35 (høyest)*

*tok straffe


For første runde på lenge har offensive United-spillere meldt seg på i FPL-diskusjonen. Martial med flere var populære valg tidlig i sesongen, men skader og dalende formkurve for Ole Gunnar Solskjærs mannskap satte en stopper for det. Nå er det tendenser til bedring etter to seire og en uavgjort i alle turneringer - sist ut en overbevisende 1-3-seier mot Norwich. Trolig er det ikke noe annet lag som plutselig blir høyinteressant blant FPL-managere ved en sjelden seier. Likevel er ikke de røde djevlene friskmeldt, og det vil være en risiko involvert i et kjøp av United-spillere. Det har blitt bevist flere ganger denne sesongen at antatt svakere motstand kan matche Manchester-laget over 90 minutter. Nå begynner dog skadeproblemene å løsne, men bør man hoppe på av den grunn? Dom: Martial, klassifisert midtbanespiller, til 7.6 millioner i et “grønt” kampprogram kan selvsagt vurderes, men det er ingen bankers avgjørelse med tanke på alternativene i andre lag.


Willian

Kampprogram

Statistikk - siste fire gameweeks blant midtbanespillere

- Mål: 2 - Målgivende: 2

- Skudd på mål: 5 (fjerde flest)

- Touch i boks: 16 (15 foran seg)

- Målforsøk: 16 (flest)

- Store sjanser: 1

- Expected goal involvement: 1.34 (lavere enn Pulisic som kun har startet én kamp)

- Sjanser skapt: 10 (fjerde flest) - Store sjanser skapt: 2 (tredje flest)


Frank Lampard imponerer som Chelsea-manager. Score fire mål borte mot Burnley er meget sterkt, og på høyrekanten briljerer en brasilianer. 31-åringen blomstrer på nytt under ny manager, og er en av de som har fått mest tillit. Dog har Lampard påpekt at det er tøff konkurranse på vingplassene, noe Christian Pulisic, Callum Hudson-Odoi og Pedro har fått kjenne på. Med faste plasser kunne tre av de fire ovennevnte vært høyaktuelle på Fantasy, men så er det usikkerheten rundt spilletid. Willian virker å være fremst i køen, men har man råd til å betale syv millioner for en spiller som fort kan bli rullert i en “enkel” kamp? Ser man bak tallene til Willian med kritisk blikk, kan man se tendenser til litt i overkant flyt. Befinner seg sjelden i boks, og den målgivende til Pulisic i forrige kamp var ikke ferdigscoret for å si det mildt. Likevel skal det sies at Chelsea-spilleren ser bra ut om dagen, og som en”differential” kan det være noe for FPL-managere som liker litt risikable valg. Mye av det samme som er nevnt over gjelder forøvrig også for brennhete Pulisic.


Dom: Trygge og “kjedelige” FPL-managere vil nok styre unna og heller gå for Mason Mount fra de offensive rekkene til Chelsea, men det kan også bli et langskudd som går i krysset. Anbefalingen er uansett å se an til etter Manchester City-kampen i Gameweek 13, for å se om noen av Chelsea-vingene har spikret plassen før West Ham og Aston Villa på hjemmebane i de to neste rundene.


Neal Maupay

Kampprogram

Statistikk - siste fire gameweeks blant angripere

- Skudd på mål: 5 (femte flest)

- Touch i boks: 24 (tredje flest)

- Målforsøk: 12 (tredje flest)

- Store sjanser: 2 (10+ med flere)

- Expected goals: 2.18 (sjette høyest)


Brighton har imponert på hjemmebane i det siste, men trøbler litt mer på borteturer. På de tre siste hjemmekampene står Maupay med en scoring i hver av dem - samt seks bonuspoeng. Norwich venter i neste, noe som er meget fristende, men etter det blir kampprogrammet verre. Her har nok toget allerede forlatt perrongen, dessverre. Dom: Kun interessant i neste runde, samt fra og med Gameweek 16. Kortsiktig løsning for én runde (for de som eventuelt måtte planlegge wildcard i neste runde), men burde nok styres unna for FPL-managere som ser mer enn én runde frem i tid.

Det var rundens spillere på perrongen - lykke til med valgene!

886 visninger0 kommentarer