• Kenneth Baraas

Gameweek 10: På perrongen


Flere av forrig rundes spillere i “På perrongen” rullet ut av plattformen i høyt tempo. Raul Jimenez (7 poeng), Callum Hudson-Odoi (9) og Marcos Alonso (14) leverte varene, mens Callum Wilson skuffet som vanlig når det gjaldt som mest for mange FPL-managere. Vi ser på neste rundes spillere som beveger seg noenlunde under radaren:


Jack Grealish

Kampprogram

Statistikk - siste fire gameweeks blant midtbanespillere - Skudd på mål: 6 (nest flest)

- Touch i boks: 22 (syvende flest)

- Touch siste tredjedel: 91 (tredje flest)

- Målforsøk: 11 (fjerde flest)

- Store sjanser: 2

- Expected goal involvement: 2.44 (fjerde høyest)

- Sjanser skapt: 15 (flest)

- Store sjanser skapt: 1


Grealish ble avfeid av flere som et FPL-alternativ etter de første rundene, men det har løsnet mer og mer for Villa-spilleren. BBCs Premier League-program, Match of the Day, hadde en grundig analyse på hvordan midtbanespilleren har fått friere tøyler i det offensive spillet. Engelskmannen vandrer mye inn i farlige områder med ball og setter opp lagkameratene sine på den siste tredjedelen av banen. De underliggende tallene er meget gode, og det har også gitt uttelling på Fantasy med poengrekka 6-2-7-13. Dessverre snur kampprogrammet fra “grønt” til “blodrødt”. Manchester City (borte) og Liverpool (hjemme) venter i de to neste rundene.

Dom: Ikke kjøp grunnet kampprogram, men definitivt en å ha på “watchlist”.
Danny Ings

Kampprogram

Statistikk - tre siste gameweeks blant angripere* - Skudd på mål: 5 (nest flest)

- Touch i boks: 19 (nest flest)

- Målforsøk: 11 (tredje flest)

- Store sjanser: 4 (nest flest)

- Expected goal involvement: 2.91 (høyest)

*startet de tre siste


Ings sniker seg inn på FPL-radaren hver eneste sesong grunnet en miks av pris og leveranser i korte perioder. Skadefri er det ikke tvil om at spissen bør være med i diskusjonen, men så er spørsmålet hvor lenge den eksplosive spilleren kan gå uten å få en kjenning. Tallene er dog gode, og Ings har startet tre kamper på rad. Til tross for stor konkurranse på topp hos “the Saints” virker det som engelskmannen foreløpig er fremst i køen, men det kan snu fort med enten en skade eller dalende formkurve. Dom: Ikke kjøp grunnet for mye usikkerhet og delvis på grunn av kampprogrammet. Anbefales heller å finne en million for å handle blant angriperne som befinner seg i prissjiktet over.


Jamie Vardy

Kampprogram

Statistikk - siste fire gameweeks blant angripere

- Skudd på mål: 4 (åtte foran seg)

- Touch i boks: 20 (syv foran seg)

- Målforsøk: 9 (ni foran seg)

- Store sjanser: 3 (åtte foran seg)

- Expected goal involvement: 1.26 (17 foran seg)


Overraskende svake underliggende tall, men angriperen leverer likevel. Vardy ser ut til å trives bedre mot lagene utenfor topp seks etter at Brendan Rodgers tok over som manager. Helt frem til runde 18 er kampprogrammet pent for Leicester - Arsenal på hjemmebane i runde 12 kan fort bli målrikt. På grunn av en litt vrien pris er det ikke altfor mange FPL-managere som har gitt tillit til 32-åringen, og dette kan være tiden til å kjøpe billett til Vardys partyvogn.


Dom: KjøpChris Wood

Kampprogram

Statistikk - siste fire gameweeks blant angripere

- Skudd på mål: 7 (nest flest)

- Touch i boks: 17 (ti foran seg)

- Målforsøk: 12 (sjette flest)

- Store sjanser: 8 (flest)

- Expected goal involvement: 2.91 (høyest)


Wood er kun eid av 1.7% FPL-managere i skrivende stund og er definitivt en som går under radaren. Står med en poengrekke på 13-7-2-5 på de fire siste og kan vise til sterke underliggende tall. Ashley Barnes har blitt iskald etter en god sesongstart, men hva gjør vel det for Burnley når spisskollegaen har tatt opp hansken til sin lagkamerat. Når “the Clarets” går ut på en fotballbane kan det som regel alltid forventes minst ett mål i riktig nett. Og hvordan scorer Burnley målene sine? Jo, på innlegg, og i enden av disse innleggene befinner Wood seg. I den formen han befinner seg i nå kan han vurderes til prislappen på 6.2m.

Dom: Kjøp kan vurderes, men det kiler ikke kraftig i magen av å gå for en Burnley-spiss. Hvis formen opprettholdes gir Wood i alle fall valuta for pengene.

Det var rundens spillere på perrongen - lykke til med valgene!

634 visninger0 kommentarer

© 2019 FantasyNorge | Drift og Design av Edion AS