• Kenneth Baraas

Gameweek 13-på perrongen

Oppdatert: 22. nov. 2019Landslagspausen nærmer seg en ende, og vi ser på en ny gruppe spillere som kan være interessante kjøp. FPL-managere er kjøpeglade etter en lang stund uten ligafotball, og vi ser på tallene om det er verdt å bruke pengene på spillere som er populære kjøp før Gameweek 13.

Christian Pulisic

Kampprogram

Siste tre gameweeks* - blant midtbanespillere (plassering i parantes)

Poeng: 20-9-8 (*startet siste tre)

Målforsøk: 14 (1)

Skudd på mål: 10 (1)

Skudd i boks: 12 (1)

Touch i boks: 27 (2)

Sjanser skapt: 6 (6)

Store sjanser skapt: 0

Expected goals: 2.84 (1)

Chelsea-manager Frank Lampard har et luksusproblem på vingplassene. Willian virker å ha blitt en tro tjener under engelskmannens ledelse, Callum Hudson-Odoi er et spennende talent, og ringreven Pedro sitter med sin rutine på benk.


Likevel ser det ut til at Pulisic har vist frem nok kvalitet den siste tiden til å ha blitt et førstevalg på venstrekanten. Amerikaneren ser svært hissig ut foran motstanderens mål, og de underliggende tallene støtter opp under dette.


Chelsa-vingen har vært overlegen i sine tre siste startplasser i ligaen, og ligger helt i toppsjiktet blant de aller viktigste faktorene når det gjelder målfarlighet. Dog kan det se ut som 21-åringen har større sannsynlighet for å være i enden av angrep, enn det å skape målsjanser for andre - og det trenger nødvendigvis ikke å være noe negativt.

Dom: Etter Manchester City-kampen - kjøp.


Obs! Følg med på skadeoppdateringer - oppført som 75% på Fantasy Premier League.


Paulo Gazzaniga

Kampprogram

Siste fire gameweeks - blant keepere

Poeng: 2-8-2-3

Redninger: 18 (4)

Skudd imot på eget mål: 22 (3)

Redninger fra skudd i boks: 18 (4)

Redningsprosent: 81,8% (6)

Defensiv lagstatistikk siste fire gameweeks

Mål imot: 1-2-1-1

Skudd imot på mål: 22 (14)

Store sjanser imot: 7 (10)

Expected goals against: 5.32 (11)

Gazzaniga har seilt opp som et interessant FPL-alternativ grunnet Hugo Lloris´ skade, samt en prislapp på 4.5 millioner. Formen til Spurs har dog ikke belønnet dem som har tatt sjansen på Tottenhams andrevalg, men nå har det kommet inn en faktor som kan være med på å snøre igjen bakover: José Mourinho.


Under Mauricio Pochettino har Tottenham-laget sett noe porøse ut bakover denne sesongen. Med ulike kontraktsituasjoner rundt viktige spillere, kan det virke som om ikke alle har dratt sammen i riktig retning. Da blir det tungt i en liga som Premier League.

Med den portugisiske manageren inn, kan det være lov å håpe på et mer stabilt Tottenham. En kyniker av rang, som ikke bryr seg om hva folk måtte mene om «å parkere bussen».


Gazzaniga har vist seg som en god erstatter for Lloris, og har vist gode keeperprestasjoner til tross for et lite antall «clean sheets». London-klubben har sluppet til mange skudd og sjanser imot, men argentineren har tatt mye av det som har kommet. Med Mourinho inn, kan også lagstatistikken bedre seg.

Dom: Hvis man er i en posisjon hvor det trengs ny keeper, så kan en 4.5m-keeper i et Mourinho-lag vurderes.


Raul Jimenez

Kampprogram

Siste fire gameweeks - blant midtbanespillere (plassering i parantes)

Poeng: 7-2-9-9

Målforsøk: 16 (2)

Skudd på mål: 7 (3)

Skudd i boks: 12 (3)

Touch i boks: 23 (5)

Sjanser skapt: 7 (1)

Store sjanser skapt: 1

Expected goals: 1.71 (11)

Expected assists: 1.04 (2)


Wolves-angriperen har blitt nevnt i denne spalten tidligere, men med to spissplasser som nesten er spikret med Tammy Abraham og Jamie Vardy, er det verdt å minne om Jimenez nok en gang.


Formkurven til ulvene har pekt oppover etter en noe trang start på sesongen, og Jimenez er «main man» i laget. Meksikaneren har levert gode tall de siste rundene, og går nå inn i et «grønt» og fint kampprogram.

Over de neste seks rundene, er samtlige kamper muligheter hvor Jimenez kan finne veien til nettet. I tillegg til å være målfarlig, er angriperen god til å sette opp lagkameratene. 28-åringen har skapt flest sjanser over de fire siste rundene, blant angripere, og har nest høyest forventede målgivende. En allround god spiller, som skaper farligheter på flere måter foran motstanderens mål.


Dom: KjøpDaryl Janmaat

Kampprogram

Siste fire gameweeks - blant forsvarsspillere (plassering i parantes)

Poeng (siste fem): 9-12-6-0-7

Sjanser skapt: 3 (7)

Store sjanser skapt: 1

Expected assists: 0,55 (9)

Målforsøk: 2 (8)

Skudd på mål: 0

Skudd i boks: 2 (7)

Touch i boks: 7 (8)


Defensiv lagstatistikk (plassering i parantes)

Skudd imot på mål: 22 (15)

Store sjanser imot: 5 (4)

Expected goals against: 4.81 (8)

Det går aldri en sesong uten at Watford-backene dukker opp på radaren til FPL-managere. Denne gangen er det Janmaat, etter en meget imponerende poengrekke. Etter managerbyttet hvor Quique Sánchez Flores kom inn portene, har laget strammet inn i det defensive. Motstanderlagene kommer til skudd, men et lite antall av dem skaper farligheter. Janmaat har dog «kun» levert ett målpoeng hittil i sesongen, og de underliggende tallene taler heller ikke for at det burde vært så mye mer. Det betyr at det må stoles på smultringer fra Watford - en oppskrift som er noe utrygg. Dom: Ja, Watford ser bedre ut defensivt, men det er andre FPL-alternativer i forsvar som frister mer. I tillegg snur kampprogrammet til «The Hornets» om to runder.

Det var rundens spillere på perrongen - lykke til med valgene!

636 visninger0 kommentarer

© 2019 FantasyNorge | Drift og Design av Edion AS