• Kenneth Baraas

Gameweek 15: På perrongen

Fra og med tirsdag er det seks dager med Premier League over de syv neste dagene. Med andre ord er det mange FPL-poeng å hente, og ingenting smaker bedre enn å treffe på spillere som ikke «alle» andre har. Vi tar for oss fire spillere som befinner seg på perrongen, og ser om det er verdt å kjøpe billett før et hektisk kampprogram.

Dele Alli

Kampprogram

José Mourinho har trykket på noen rette knapper i starten av sin tid i Tottenham. På spørsmål rundt Allis oppblomstring, har portugiseren sagt at det hjelper å spille i posisjonen man er best. Dette sitatet gjør engelskmannen meget interessant:


– Gutten har det lille ekstra til å ankomme i boksen for avslutningsforsøk. Han er høy, god i lufta, han må være den beste versjonen av seg selv. Når ballen er ute på sidene, så må han være i boksen som en andremann (bak Kane) i boksen. For meg, er han en spiller som må spille som «second striker», har Mourinho sagt.


Tre scoringer og en målgivende er fasit på de tre første kampene under Mourinhos ledelse. Spurs har fått sprøytet inn litt energi i spillertroppen, og det kan se ut som den tidligere Manchester United-manageren har lagt vekk litt av «busstaktikken».


Dom: Alltid vært smått skeptisk til Alli som FPL-spiller på grunn av varierende resultater, men i den rollen han har nå blir det et anbefalt kjøp.Wilfried Zaha

Kampprogram

Får man tydeligere «main man» i en Premier League-klubb? Crystal Palace er to forskjellige lag med og uten Zaha, og kantspilleren har vært sterkt delaktig i to gode prestasjoner på rappen for London-klubben.

Liverpool måtte gjøre sitt ypperste for å ta med seg alle tre poengene fra Selhurst Park, mens Burnley måtte innse at Roy Hodgsons mannskap ble for sterke. På Turf Moor, scoret Zaha og tok med seg tre bonuspoeng.

Dermed står midtbanespilleren med 18 FPL-poeng på sine to siste.


Problemet er laget han spiller for. Crystal Palace er det laget i ligaen med færrest store sjanser, samt færrest målforsøk. Selv om programmet fremover er grønt, spørs det om det er nok offensive kvaliteter i Palace-laget til å forsvare et offensivt FPL-alternativ fra ørnene.


Dom: Kampprogrammet og spillerens kvaliteter taler for et anbefalt kjøp, laget taler imot. I et grønt kampprogram kan det være lov å prøve seg med tanke på prislappen, men ville nok ha speidet minst én runde til. Dog er det også innafor å prøve seg før Bournemouth hjemme.


Harry Wilson

Kampprogram

Utlånsspilleren fra Liverpool briljerer i Bournemouth-trøya, og er toppscorer i badebyen med seks mål - ett foran Callum Wilson.

Utgjør en x-faktor med sin utsøkte skuddfot, og vartet opp med to scoringer borte mot Tottenham i sist runde. Det til tross for at midtbanespilleren kun spilte 27 minutter som innbytter.


Og akkurat det er problemet når det kommer til Fantasy. Minuttene er begrenset, selv om Wilson starter de aller fleste kampene.


Eddie Howe har uttalt at de første byttene i kampene skjer først og fremst i kantrollene, ettersom det er fysisk krevende å jobbe i begge retninger, ifølge manageren.


Dom: Eksplosiviteten i både fot og prestasjoner er interessant med tanke på Fantasy, men minuttene gjør at waliseren havner i køen bak andre alternativer på midtbaneplass.Lys Mousset

Kampprogram

I Sheffield United har det vært for mange alternativer på spissplass til å kunne vurdere noen av angriperne i FPL-sammenheng. Men nå er det én som skiller seg ut.


Mousset virker å ha øye for mål, syv målpoeng på de siste seks burde sikre plassen til 23-åringen fremover. Spissen har startet de fire siste for Chris Wilders mannskap.


Prisen er kun 5.1m, og kampprogrammet er lysegrønt i tiden som kommer.


Dom: Perfekt mann som kan sitte på benk gjennom juleprogrammet, men også brukes i de aller enkleste kampene. Anbefalt kjøp.


Det var rundens spillere på perrongen - lykke til med valgene og runden!

560 visninger0 kommentarer

© 2019 FantasyNorge | Drift og Design av Edion AS