• Kenneth Baraas

Gameweek 17: På perrongen


Jack Grealish

Kampprogram

Aston Villas «main man» briljerer om dagen, og spiller seg meg og mer inn på FPL-radaren før et fint desemberprogram. 6-9-2-6 er fasit på de fire siste rundene - det mot lag som Manchester United (b), Chelsea (b) og Leicester (h).


Sheffield United venter i kommende runde, ingen enkel oppgave, men «The Blades» har ikke holdt nullen på fem kamper. Samtidig har Villa scoret i ti av sine siste elleve kamper, kun Manchester City ble for sterke defensivt. Og hvis Aston Villa scorer, så bruker Villa-fansens favoritt å være involvert.


Midtbanespilleren kan vise til tredje flest målforsøk blant midtbanespillere i de fire siste rundene, samt flest skudd inne i motstanders boks.


Dom: Kampprogram, form og pris taler for et kjøp av Villa-spilleren.


Jonjo Shelvey

Kampprogram

Dette er først og fremst merkelig å skrive, men har Shelvey gjort seg fortjent til å nevnes i en FPL-artikkel? Den tidligere Liverpool-spilleren har skutt seg inn på standplass, og levert 9-9-9 på de siste tre.


Det er ingen tvil om at engelskmannen har krutt i støvlene, og har i det siste vist fram ro i stressende situasjoner. Reddet uavgjort sent i kampen mot Manchester City, og satte ballen kaldt i nettet da linjedommeren vinket for offside mot Sheffield United.


Likevel er det noe som taler imot Shelvey som et FPL-alternativ. «Expected goals» i disse tre kampene er 0.62, noe som betyr at Newcastle-spilleren har truffet godt på forsøkene sine. Det er også vanskelig å vite hvor man har «The Magpies», selv om de har løftet seg i kampene etter et begredelig tap mot Aston Villa i runde 13.


Dom: Ikke kjøp. For lite involvert i siste tredjedel, og vanskelig å stole fullt på at langskuddene skal fortsette å prikkes til perfeksjon.


Richarlison

Kampprogram

Brasilianeren ser ut til å ha funnet litt tilbake til seg selv den siste tiden. Richarlison har scoret fire mål på de fire siste rundene, og samlet sammen fire bonuspoeng. Angriperen har scoret mot Leicester, Liverpool og Chelsea på rekke og rad.


«The Toffees» så også ut til å få ny giv med Duncan Ferguson ved roret, og imponerte i 3-1-seieren over Chelsea. Everton har bekreftet at «Big Dunc» også har ansvaret på Old Trafford.

I de fire siste rundene har Richarlison flest store sjanser og flest skudd i boks blant midtbanespillere, og scorer høyt på antall målforsøk og skudd på mål.


Formen er der, og Everton virker også å ha en oppadgående kurve. Manchester United og Arsenal i de to neste er heller ikke like «røde» kamper som det har vært tidligere.


Dom: Kjøp kan vurderes, men med FPL-historikken i minne vet man aldri når Richarlison velger å skru av bryteren.


Neal Maupay

Kampprogram

Brighton-angriperen er fast inventar i et lag som imponerer med underholdende spill. Selv på Anfield, mestret Brighton å skape store farligheter med sin spillende stil.


Programmet fremover er brukbart, og Maupay til 5.8 millioner har sett frisk ut i spesielt de to siste kampene. Spissen har scoret i to på rad og har sanket hele fem bonuspoeng.


De underliggende tallene i de fire siste rundene er forholdsvis gode, men antall ballberøringer innenfor motstanders sekstenmeter kan skape litt bekymring. Angriperen startet dog ikke på Anfield for tre runder siden, men har på de fire siste 14 touch i boks.


Til sammenligning er det færre enn Bournemouths Dominic Solanke, som, for å si det mildt, ikke har storspilt i det siste, men Harry Kane har for eksempel 13. Det trenger ikke bety all verden, og det kan øke i de kommende rundene, men greit å ta med i vurderingen.

Dom: Prisen er fin, kampprogrammet er greit, men sammenligner man med Danny Ings så blir det vanskelig å rettferdiggjøre et kjøp akkurat nå.


Det var rundens spillere på perrongen. Lykke til med valgene, og runden som kommer!

475 visninger0 kommentarer