• Kenneth Baraas

Gameweek 18: Beholde Liverpool-spillerne?


Den suverene ligalederen er på reisefot for å delta i VM for klubblag i Qatar, og dermed vil Liverpool-spillerne «blanke» denne runden. Med et tomt felt i kampprogrammet frister det å selge, men er det verdt det?


Liverpool leder i øyeblikket tabellen med henholdsvis ti og 14 poeng ned til Leicester og Manchester City. De røde har scoret 42 mål og sluppet inn 28, noe som betyr at er i alle øverste sjikte både offensivt og defensivt.


Alternativene hos Liverpool spiller altså ikke denne runden, og møter tittelkonkurrent Leicester i neste runde. Det er et argument flere bruker for å kvitte seg med spillere fra den røde delen av Merseyside.


Etter det venter Wolves og Sheffield United hjemme, før turen går til Tottenhams nye stadion, og deretter kommer Manchester United på besøk senere i januar.


Det kan være en periode hvor man kan slippe «billig» unna å gå uten spillere som Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson, Sadio Mané og Mohamed Salah.


Ser vi på tallene Liverpool-spillerne har mot de andre «topplagene» hittil i sesongen så males det et bilde med gode tall - både når det gjelder målpoeng og underliggende tall.


Vi har silt ut kampene som ikke er mot storlagene, og sett på oppgjørene Liverpool har hatt mot Manchester City, Leicester, Chelsea, Tottenham, Manchester United og Arsenal.


Ettersom sesongen nærmer seg halvspilt har de aller fleste lag møtt disse lagene, så antall kamper er forholdsvis likt hos de fleste aktuelle Fantasy-alternativene i ligaen.


Mohamed Salah - statistikk blant midtbanespillere

Egypteren har figurert i «kun» fem av disse kampene, men står likevel med flest mål (4), flest målforsøk, store sjanser, skudd på mål, samt skudd i boks mot disse lagene. I tillegg har Salah nest flest touch i motstanderens sekstenmeter, og har soleklart høyest «expected goals».

Dette har foregått i måneder hvor Salah har fått noe kritikk for å ikke være på sitt aller beste, men i de siste kampene tyder mye på at vingen har ristet av seg ankelproblemene og er tilbake i formen vi har blitt kjent med fra de to foregående sesongene.
Sadio Mané - blant midtbanespillere

Sengaleseren står med fire målpoeng, ett mindre enn Salah, på seks startplasser. Mané befinner seg noe lavere på lista over de viktigste underliggende tallene, men imponerer mer på sjanseskaping enn Salah.

Mané befinner seg dog ofte innenfor topp seks blant sine midtbanekollegaer i ligaen, men det er tydelig at Salah har trivdes hakket bedre i oppgjørene mot de andre storlagene.


Trent Alexander-Arnold - blant forsvarsspillere

Engelskmannen er så overlegen blant forsvarsspillerne at det nesten ikke er til å tro, selv mot de andre storlagene. Ligger milevis foran når det gjelder innlegg, sjanser skapt, store sjanser skapt, «expected goal involvement» og «expected assists».

Alexander-Arnold har noe å gå på når det gjelder målfarlighet, men det betyr lite når han er hjerner bak det meste som skjer offensivt for Liverpool. Viste senest fram sin genialitet da han satte opp Roberto Firmino til den avgjørende scoringen i semifinale av VM for klubblag, med en pasning som rundlurte samtlige elleve motspillere.Andy Robertson - blant forsvarsspillere

Det sier seg selv at venstrebacken ligger litt bak i løypa i forhold til sin kollega på høyrebacken, men skotten viser seg også frem fra en positiv side mot lagene som ligger høyt på tabellen.


Kun slått av sin lagkamerat når det gjelder «expected assists» og «expected goal involvement», samt ligger i topp tre på de ovennevnte tallene som Alexander-Arnold soleklart topper.


Robertson befinner seg dog oftere inne i straffeområdet enn hva Alexander-Arnold gjør, med 15 mot 11 touch i boks over seks kamper.Konklusjon

Fantasy-alternativene til Liverpool leverer på et skyhøyt nivå, både de defensive og offensive, samme hva motstanderlaget heter. Står man med tre spillere fra ligalederen, kan det være forståelig å selge én for å kunne stille en god ellever til den kommende runden, men det kan absolutt vurderes å være tålmodig med Liverpool-spillerne. Jürgen Klopps mannskap taper ikke kamper, noe som betyr at de scorer mål i alle kamper de møter opp i - Salah og Mané vil alltid utgjøre en trussel fremover i banen. Liverpool holder sjeldnere nullen, men når Robertson og Alexander-Arnold er hovedingrediensen i det kreative spillet så kan det også forsvares å beholde den «defensive» duoen.

Salah, som har spilt seg mer og mer i form, virker dog å være et lite steg foran Mané i storkampene, og det samme gjelder Alexander-Arnold over Robertson. Men det står ikke noe i veien for å finne en løsning for å beholde samtlige, hvis det passer seg med Fantasy-laget ditt.410 visninger0 kommentarer

© 2019 FantasyNorge | Drift og Design av Edion AS