• Kenneth Baraas

Gameweek 2: Kaptein

Det aller største spørsmålet denne runden er hvem som skal få kapteinsansvaret. Vi ser nærmere på statistikken som kanskje kan hjelpe til med å gjøre avgjørelsen enklere.Mohamed Salah - Southampton (b) Egypteren var øverst på blokka til mange som en aktuell kaptein denne runden, men flere begynt å tvile etter at Liverpool måtte spille 120 minutter før de til slutt kunne løfte Supercup-trofeet. Fra de to foregående sesongene vet vi at Salah har en enorm fysikk og svært sjelden blir hvilt. Det er tidlig i sesongen og Liverpool vil satse alt på en ny trepoenger i ligaen. Noen interessante tall rundt rundens motstander - Southampton:

- Nest færrest “clean sheets” på hjemmebane forrige sesong.

- Tredje flest store sjanser imot på hjemmebane forrige sesong. - Tapte 4-0 mot Burnley i første runde. - Slapp inn to eller flere mål i ti av tolv oppgjør forrige sesong mot topp seks-lagene.

Videre ser vi på tallene til Salah på bortebane forrige sesong: - Flest skudd inne i motstanderens sekstenmeter (47) - Flest skudd på mål (32) - Tredje flest store sjanser (15)

Liverpool har også Sadio Mané tilbake for fullt som så frisk ut mot Chelsea. Southampton-forsvaret har ingen statistikk å skryte av, hverken på hjemmebane eller mot storklubbene, samtidig som Salah trives godt på reisefot. Faren for slitne bein hos både Liverpool-spillerne er til stede, men skulle det være sprut igjen etter turen til Istanbul burde de røde vinne komfortabelt på St. Mary´s.


Raheem Sterling - Tottenham (h) Sterling eksploderte ut av startblokkene med hattrick mot West Ham. Denne helgen tar Manchester City imot Spurs til storoppgjør på Etihad. Navnet på motstanderen kan være noe som kan være med på å skremme fantasymanagere bort fra City-spilleren, men tallene kan vise at det nødvendigvis ikke trenger å være tilfellet. Vi ser på statistikken som taler for Sterlings sak: - Manchester City møtte de andre topp seks-klubbene seks ganger på eget gress forrige sesong (liga og Champions League) som endte med 19 scoringer - et snitt på 3,1 per kamp.

- Sterling står med to mål på sine tre siste hjemmemøter med Tottenham.

- Sterlings hjemmestatistikk og Salahs bortestatistikk er temmelig like. Salah kommer til hakket flere sjanser, men engelskmannen er mer klinisk. Statistikken viser at Manchester City og Sterling fint kan skape problemer for Tottenham. Dog er det denne usikkerheten med at de lyseblå faktisk møter et annet topplag. På en god dag kan selvsagt Pochettinos mannskap tette igjen og skape farligheter med for eksempel Harry Kane som var nest øverst på statistikken over flest store sjanser på bortebane forrige sesong (16).


Pierre-Emerick Aubameyang - Burnley (h)

En spiller som har en betydelig lavere eierandel enn den ovennevnte duoen, men likevel er det mange som har valgt å starte sesongen med Arsenal-spissen - mye grunnet kampen som venter denne runden. Noen tall som kan tale til fordel for gaboneseren: - I sine tre oppgjør mot Burnley har Aubameyang scoret to mål i hver av kampene. - Flest store sjanser på hjemmebane (19 - sammen med Mané og Agüero)

- På syv oppgjør borte mot topp seks-lagene forrige sesong (liga og cup) slapp Burnley inn 22 mål - et snitt på 3,14 per kamp.

Burnley åpnet sesongen med en sterk 4-0 seier mot Southampton. Spørsmålet er hvilken versjon av “The Clarets” som møter opp på Etihad. Dog taler forrige sesongs statistikk på bortebane mot topp seks at Burnley har vanskeligheter med å henge med når stjernespillerne i ligaen skrur på tempoet. Aubameyang trives også godt mot Burnley samt på hjemmebane. Alexandre Lacazette kan tvinge sin spisskollega ut i en rolle litt mer på kant, men det vil likevel være overraskende om Aubameyang går tomhendt av banen på lørdag.


Konklusjon

På Twitter spurte vi hvilken kaptein som er øverst på kapteinsblokka per nå. I skrivende stund er dette resultatet:


Salah utpreger seg som det mest populære valget. Det kan kanskje konkluderes med at Liverpool-spilleren virker som det “tryggeste” valget. Egypteren trives på bortebane, møter et rufsete forsvar og ser ut til å bli valgt av flest. Dog er ikke de to andre alternativene i Sterling og Aubameyang noen dårlige alternativer. Spesielt Aubameyang virker fristende, om man skulle være såpass priviligert å ha Arsenal-angriperen på sitt lag. Ikke noe enkelt valg, men håper artikkelen kan være med å gjøre avgjørelsen noe enklere. -Lykke til med valget!

685 visninger0 kommentarer

© 2019 FantasyNorge | Drift og Design av Edion AS