• Kenneth Baraas

Gameweek 21: På perrongen


Året nærmer seg slutten, men FPL-sesongen er heldigvis langt fra over. Nye wildcard er tilgjengelige, double gameweeks er annonsert, og chippene brenner i lomma. Det er viktig med tålmodighet, men også å være tidlig på ballen. Vi ser på alternativer som beveger seg noe under radaren, og vurderer om kjøp kan vurderes.


Dominic Calvert-Lewin

Kampprogram

Carlo Ancelotti-effekten har ført til at Everton-angriperen har slått ut i full blomst. Tre mål på to kamper er fasiten etter at italieneren vandret inn portene på Goodison Park - det vil faktisk si samtlige mål Everton har scoret.


Calvert-Lewin har nå startet syv ligakamper på rad og det ser ut til at spissen er Ancelottis foretrukne valg på topp. Til prisen av 5,8 millioner må det sies at 22-åringen seiler opp som et fristende valg før grønn rekke med kamper - dog er første hinder Manchester City på bortebane.


Dom: Kjøp - men kan vente til neste runde.


Neal Maupay

Kampprogram

Brighton var virkelig på hugget mot Bournemouth, og det var aldri noen tvil om hvilket lag som skulle stikke av med poengene. Maupay ligger fremst i banen, og spillerne rundt viste en enorm spilleglede i forrige rundes kamp. Angriperen lå ofte i farlig område, noterte seg for assist ved det første målet, og var rett i nærheten på det andre.


Maupay benkes ofte i vanskelige bortekamper, men det blir trolig lenge til neste benkeplass, ettersom programmet løsner veldig for de blå og hvite. Brighton møter riktignok Chelsea på hjemmebane i førstkommende runde, men mest trolig øyner Graham Potter et håp om å styre gode deler av den kampen. Etter oppgjøret mot London-klubben, venter åtte kamper mot motstand utenfor de såkalte topp seks-lagene.


Dom: Kjøp - pris (5,8 millioner), form og kampprogram taler for å hente inn Brighton-angriperen.


Adama Traoré

Kampprogram

Endelig kan det se ut til at kraftpluggen leverer i de avgjørende øyeblikkene. På sine tre siste startplasser har midtbanespilleren to mål og en målgivende, og var blant annet instrumental i snuoperasjonen mot et Manchester City-lag med ti spillere.


Den eksplosive spilleren fikk hvile på Anfield i sist runde, spilte kun en halvtime, og det ser dermed ut til at Traoré er fullt uthvilt før tre saftige kamper mot Watford, Newcastle og Southampton. Formspilleren er veldig pent prissatt til 5,5 millioner - et prissjikte det er lite annet å velge i på midtbanen.


Dom: Kjøp - men kampprogrammet snur i runde 24.


Everton-forsvarer

Kampprogram

«The Toffees» kan ha gjort et scoop med å ansette Ancelotti. Den italienske manageren er kjent for å kunne stenge igjen bakover, og har faktisk styrt det eneste laget som har maktet å vinne over Liverpool denne sesongen - da Napoli vant 2-0 i gruppespillet av Champions League.


De blåkledde står med to seire på rad, og har kun sluppet inn ett mål. Her kan det bli valuta for pengene, spesielt med tanke på kampprogrammet som kommer.


Mason Holgate er nok det fremste billige alternativet. Til 4,4 millioner får man det som virker som en fast mann i startelleveren. Forsvarsspilleren hadde ballen i mål på St. James´ Park i sist runde, men scoringen ble korrekt annullert. Dog er det nok poengene for eventuelle rene bur som vil være det FPL-managere kan håpe mest på.


Skulle man dog ønske alternativer som kan tilby mer offensivt, kan Lucas Digne (5,7m) og Djibril Sidibé (5,3m) være alternativer. Førstnevnte var helt enorm på vårparten av forrige sesong, men har ikke klart å følge opp denne sesongen. Hvis Ancelotti får sving på Everton-laget, kan franskmannen være et spenstig valg som det kan være lurt å være tidlig på.


Dom: Holgate til 4,4 millioner virker som et godt valg, og duoen Digne og Sidibé er alternativer for de som ønsker litt mer risiko og muligheter for målpoeng.


- Det var rundens spillere på perrongen. Lykke til med valgene og godt nytt FPL-år!

865 visninger0 kommentarer