• Kenneth Baraas

Gameweek 24:Dette er vår triple captain


Gameweek 24: Dette er vår triple captain

Sesongens første dobbeltrunde står for tur, og FPL-managere kunne ikke bedt om et bedre lag å velge spillere fra. Runder med to kamper er synonymt med vurdering av chips, og derfor ser vi på alternativene til «triple captain».


Liverpool møter Wolverhampton og West Ham på bortebane. Det betyr også at West Ham har dobbeltrunde, men det legger vi litt til side i denne saken.


Forsvarsalternativene

Liverpool har ikke plukket ut ballen fra eget nett i ligasammenheng siden Richarlison fant veien forbi Adrian den 4. desember, i en kamp der Anfied-klubben stilte betydelig reservepreget.


I kampen etter ble Joe Gomez sitt navn oppført i startelleveren for første gang siden serieåpningen. Syv ligakamper er spilt siden den gang, syv smultringer er kokt i sammen av Jürgen Klopps mannskap. Det er 675 minutter uten baklengs.

Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Gomez og Andy Robertson har vist seg å bli en ugjennomtrengelig mur, som plukker opp clean sheet-poeng i runde etter runde.


For å gjøre det enkelt så stryker vi Alisson, Van Dijk, Gomez og Robertson fra lista, og står igjen med Trent Alexander-Arnold som en mulig triple captain-kandidat.

Høyrebacken står med to mål og elleve målgivende hittil i ligasesongen, og har et snitt på ti FPL-poeng per kamp over de seks siste rundene. Hjemme eller borte virker ikke å ha så mye å si for hverken Liverpool eller Alexander-Arnold, noe han beviste til gangs da han vartet opp med ett mål og tre assists i bortekampen mot Leicester.

Man får en spiller som nærmest spiller ving, er på dødballer og i tillegg sanker med seg clean sheet-poeng. Det er ikke normal kost, men en forsvarsspiller kan faktisk vurderes som triple captain.


Angrepsalternativene

De røde dundrer på videre med Premier League-trofeet i sikte, og i front har Jürgen Klopps mannskap tre mann som får ethvert lag til å skjelve i buksene.

Duellen er svært jevnt mellom Mohamed Salah og Sadio Mané, mens Roberto Firmino melder seg på i konkurransen med sin sterke borteform.


Den brasilianske spissen har faktisk ikke scoret innenfor murene på Anfield siden møtet med Porto i april 2019. Angriperens ti siste mål har blitt scoret på reisefot, fire av de har kommet på de fire siste bortekampene. Normalt sett ville ikke Firmino blitt vurdert opp mot sine to lagkamerater på flankene, men statistikken er med og gjør ham til en outsider i det minste.

En annen mann som også trives på bortebane er Mané. På ni startplasser på bortetur, har senegaleseren fire mål og tre målgivende, med «expected goal involvement» på 5,66. Til sammenligning står Salah med kun ett mål på bortebane denne ligasesongen, med en startplass mindre. Egypteren har dog fire målgivende og expected goal involvement på 4,17.

Til sammenligning med Alexander-Arnold som har ti poeng i snitt over de seks siste rundene, så kan Mané skilte med 6,2 og Salah med 7,5.


Det er tydelig at Salah har trivdes bedre på hjemmebane denne sesongen, men den nåværende formen er også en viktig faktor. Synstesten i de siste kampene, egentlig over en lengre periode, har vist et lite skifte i form hos Liverpool-vingene. Mané startet sesongen enormt, men i det siste har Salah vist seg frem fra en hvassere side.


En annen trend, som muligens ikke vil fortsette, er at Mané har blitt byttet av rundt 80 spilte minutter i de tre siste ligakampene. Senegaleseren rusler av med et alvorlig ansikt, mens Salah foretrekkes til å spille fulltallige 90 minutter. Sist mot Manchester United ga det uttelling da Salah elegant kontret inn 2-0, etter at de røde djevlene hadde presset for utligningen. Slike «småting» kan bety enormt i FPL-sammenheng, men det er også vanskelig å spå hva som vil skje i de neste kampene.


Det skal dog påpekes at over de siste fire rundene, så er de underliggende tallene nesten identiske mellom radarparet. Mané ligger faktisk så vidt foran Salah eller helt likt på skudd i boks, skudd på mål, store sjanser, sjanser skapt. Egypteren har dog skapt tre store sjanser, Mané står med null. En annen fordel med Salah, som er verdt å notere, er potensielle straffespark.


I bunn og grunn avgjør formen over de siste kampene. Mané står med ett mål på de siste tre rundene, mens Salah har tre målpoeng i samme periode. Så sant du ikke våger deg for en av «diffene» som nevnt over i saken, eller rett og slett velger å spare chippen.

Vår triple captain: Mohamed Salah!


Lykke til med valget!807 visninger0 kommentarer