• Kenneth Baraas

Gameweek 26: Spillerne å se til før sesongens vanskeligste runde?


Det venter en merkelig og lang FPL-runde, der kampene er fordelt over to helger. Vi ser på alternativene som kjøpes inn av mange, og ser om «differensialene» er verdt å kjøpe inn til laget.

Jordan Henderson

Kampprogram

Liverpools kaptein er en mann med et tydelig gulloppdrag. Ved siden av å storspille gjennom sesongen, har engelskmannen i det siste begynt å bidra foran motstanderens mål. To mål og to målgivende på de tre siste kampene er ikke hverdagskost for den tidligere Sunderland-spilleren. Det understrekes av at Henderson står med ett mål og to målgivende i resten av ligasesongen.


Selv om det er antydninger til at midtbanespilleren trives bedre foran mål, så viser de underliggende tallene at det finnes bedre FPL-alternativer når det gjelder målfarlighet. På de fire siste rundene er det godt over 50 andre midtbanespillere med høyere «expected goals» enn Hendersons 0,38.


Antall ballberøringer i boks på de samme rundene (11) viser at Henderson ikke besøker motstanderens boks så altfor ofte. Antall skudd på mål, målforsøk og skudd i boks antyder også at 29-åringen har vært i overkant effektiv i de siste rundene.


Dog er Liverpool-spilleren presis i sine fremspill. Åtte sjanser er skapt, to av de store. Skulle man velge å gå for Henderson, er det nok assists som er mest realistisk å håpe på.Japhet Tanganga

Kampprogram

Tottenham har slitt med å holde nullen, men står med to «clean sheets» på de siste tre rundene - dog var de meget heldige mot Manchester City i sist runde. José Morinho virker å stole på forsvarstalentet, og Spurs går inn i et helt ok kampprogram.


Dog er ikke plassen hundre prosent spikret. Forsvarsspilleren er anvendelig og kan brukes i flere posisjoner i den bakre rekka. Mot City spilte han på venstreback, en posisjon med en mindre konkurrent i form av utlånte Danny Rose.


Prisen er kun 4.0 millioner og Tanganga utgjør et fristende alternativ hvis det er behov for en nedgradering, men det spørs om Spurs-spilleren er en mann for startelleveren til FPL-laget.Roberto Firmino

Kampprogram

Nå er kanskje ikke Firmino en såkalt differensial med sine 18,8 prosent, men likevel er det en sjelden mann å se på ulike aktive FPL-lag.


Det er fremdeles noe usikkerhet rundt Sadio Manés skade, og skulle man se til en annen Liverpool-spiller så kan Firmino være mannen. Brasilianeren vartet opp med tre målgivende mot Southampton, og gliser like bredt når han er nest sist på ballen som når han scorer selv. Med Mohamed Salah i storform, er det gode muligheter for at antall assists øker i tiden som kommer.


Angriperen har faktisk ikke scoret på Anfield siden tidlig 2019, men bidrar likevel sterkt i det offensive spillet. Dog er målfarligheten på plass på fremmede stadioner, der Firmino har scoret fire mål på sine fire siste. Et Norwich-lag i fritt fall ser svært fristende ut på papiret, kanskje spesielt siden Liverpool skal sette seg på lagbussen og reise til Carrow Road.


Mannen med det kritthvite smilet kan utgjøre en forskjell i det kommende kampprogrammet til de røde - de fire neste lagene som møtes ligger på fem av de nederste plassene på tabellen.


Harvey Barnes

Kampprogram

Mye tyder på at Barnes har spilt seg til foreløpig fast plass på laget, men spilletiden er dog ikke helt sikkert. Med en eierandel på 1,8 prosent, utgjør midtbanespilleren et spennende valg hos revene. Etter tre mål og en målgivende på de siste tre, er det stor sannsynlighet for at Brendan Rodgers gir fornyet tillit til formspilleren.


De underliggende tallene over de fire siste rundene er best blant alternativene hos Leicester, og Barnes hevder seg også godt blant de øvrige midtbanespillerne i ligaen.


Prisen på 6.0 millioner er fin, formen er god, men kampprogrammet legger en foreløpig demper på moroa. Wolves borte er ingen enkel oppgave, og Manchester City venter i runden etter. Etter det løsner det noe voldsomt med en grønn eng av kamper. Man kan være frekk og hoppe rett på toget, mens den fornuftige FPL-spiller vil nok se an form og spilletid i de to kommende kampene.


Det var rundens spillere på perrongen. Lykke til med valgene!#fotball #soccer #fantasyfotball #gameweek26 #firmino #leicester #liverpool #united #flp

#playeroftheyear

698 visninger0 kommentarer