• Kenneth Baraas

Gameweek 29: Aktuelle spillere til dobbeltrunden

Tiden for planlegging av chips har kommet, og blanke og doble runder kommer rekende på ei fjøl. Denne runden er det Arsenal og Manchester City som får to muligheter hver til å hente FPL-poeng. Vi ser på alternativene som kan hentes inn til runden.
Arsenal

London-klubben har vist seg frem foran motstanderens mål i det siste, til tross noe svake underliggende tall. Defensivt er det umulig å si hva man får fra «The Gunners», dermed ser vi på aktuelle offensive valg blant Mikel Artetas gutter.


Kampprogram

Pierre-Emerick Aubameyang

Arsenals soleklare «main man» og formspiller. Angriperen står med tre mål på sine to siste kamper, og har levert målpoeng i fem av sine syv siste startplasser. Selv om Arsenal som lag kan svikte, så virker det som Aubameyang som regel finner veien til nettmaskene - og det er hva som betyr noe for FPL-managere. En garantist for mål, starter alle kamper, og tar straffer. Utvilsomt det beste valget hos rødtrøyene, men prislappen er høy (11,1 millioner).


Bukayo Saka

En av ungguttene som har blomstret under Artetas ledelse. 18-åringen nyter stor tillit ute på kanten og har levert varene i det siste. To målgivende på de to siste kampene og tre målgivende på de fire siste med spilletid over 70 minutter. Langt ifra like målfarlig som ovennevnte Aubameyang, men prislappen er langt mildere på 4,6 millioner. En enkel mann å få inn på laget, og gjør seg selv interessant med form og dobbeltrunde. Dog er ikke startplassen sikret, men har spilt det aller, aller meste i de siste fem rundene.Edward Nketiah

Dette er for gamblerne, men til prisen av 4,3 millioner kan det kanskje være verdt det. Startplass er ingen garanti, men angriperen har startet de to siste ligakampene der Arsenal har vunnet henholdsvis 4-0 og 3-2, samt FA cup-oppgjøret mot Portsmouth. Nketiha har scoret i sine to siste kamper i alle turneringer, og det kan være Arteta kjører videre med samme suksessoppskrift.


Nicolas Pepe

Kantspilleren har spilt seg opp etter en treg start på sesongen. Tre målgivende og ett mål er fasit på de to siste ligakampene, og 24-åringen kan bli en liten joker i den kommende runden. Har startet syv av de siste åtte kampene i alle turneringer, hvis vi ser bort fra et noe reservepreget lag i FA-cupen. Formkurven er på vei oppover og spilletiden er noe sikrere enn sine billigere lagkamerater.


Manchester City

Dobbeltrunde og Manchester City burde gi vann i munnen, men det virker likevel som at FPL-miljøet overser mulighetene litt. De lyseblå har eksplodert i dobbeltrunder i tidligere sesonger, og det samme kan skje igjen. Den mørke skyggen er dog den brede troppen til Pep Guardiola som rulleres på fra kamp til kamp.


Kampprogram

Kevin De Bruyne

Kanskje det mest sikre valget hos den regjerende ligamesteren, men selvsagt skulle det også komme litt usikkerhet rundt det valget også. Belgieren skal slite med en skulderskade, ifølge Guardiola, og er litt usikker til rundens første kamp mot Manchester United. En spiller som veldig mange har på laget, og et salg er uaktuelt, men playmakeren er om mulig enda mer interessant for de som ikke har han inne på laget. Følg med på skadeoppdateringer fra City-leiren.


Sergio Agüero

Argentineren gjør seg ofte til en FPL-favoritt i dobbeltrunder. Siden forrige ligakamp har Manchester City spilt to cupkamper, der Sergio Agüero har scoret i begge. Angriperen er i målform og kan fort eksplodere mot spesielt Arsenal i denne runden. Gabriel Jesus kan dog spise minutter av spilletiden til lysluggen, så det er en risiko å ta til 11,9 millioner - men det har gitt god utbetaling tidligere.


Raheem Sterling

Hurtigtoget har gått fra å være «bankers» på FPL-lagene til å nesten ikke bli vurdert. Engelskmannen har blitt benket mer og mer i det siste, og det går lenge mellom målpoengene. Det kan argumenteres for at han nå er fullt uthvilt og vil trolig ikke benkes i de to neste ligakampene, men skal man betale 12,2 millioner for en spiller som ikke har vist form på lang tid? Klart han kan levere, men det virker for usikkert til den prisen.


Riyad Mahrez

Den tidligere Leicester-spilleren ser frisk og farlig ut nesten hver gang han spiller, men rulleringsspøkelset henger også over algereren. Kantspilleren havner litt i samme kategori som Sterling: det kan smelle, men det er uvisst hvor mye spilletid det blir. Prisen er dog lavere (8,4 millioner) enn Sterling, og er med det kanskje mer interessant til denne runden.

Defensive valg hos City kan vurderes, etter tre «clean sheets» på de fire siste ligakampene. Det har ikke luktet krutt av de lyseblå forsvarsvalgene denne sesongen, og prisen er forholdsvis høy, så det spørs om det er noe poeng å melde seg på der igjen - så sant man ikke skal rydde opp med et wildcard innen kort tid.

For oversikt over fremtidige blanke og doble runder:

følg: @BenCrellin på Twitter.

Lykke til med valgene!593 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2019 FantasyNorge | Drift og Design av Edion AS