• Kenneth Baraas

Gameweek 3: På perrongen

To runder er spilt og bevegelsene på transfermarkedet er massive. Spørsmålet alle stiller seg: bør man kjøpe togbilletter til spillere som har vist gode tendenser i starten?

Vi ser på de underliggende tallene til de mest aktuelle kjøpene.Teemu Pukki - 6.8m

- Expected goals: 1.33 (fjerde høyest)

- Expected goal involvement: 1.63 (nest høyest)

- Store sjanser: 3 (nest høyest)

- Skudd på mål: 7 (høyest)

- Touch i boks: 15 (nest høyest)

- Store sjanser skapt: 1 (ingen spisser har over 1)


Finnen satte fyr på den andre runden av sesongen. Angriperen dunket inn tre scoringer og kunne fort stått med flere målpoeng. Det kan diskuteres om Newcastle er en målestokk om dagen, men Premier Leagues toppscorer viste seg også fram mot Liverpool i sesongåpningen med ett mål og noen farlige avslutninger. Bestått “synstesten” så til de grader, og til tross for kun to runder har man ikke mye å tape på å hente spilleren i gult og grønt. Enten fortsetter han måltrenden eller så går han tilbake til å levere som en spiss til 6.8m er forventet å levere. Manchester City om tre runder er en vrien hjemmekamp, men man skal ikke se bort ifra at Pukki kan skape noe mot Chelsea (h) og West Ham (b) i rundene som kommer. To lag som henholdsvis står med fem og seks baklengsmål på sine to første kamper. Ikke at det er noen fasit, men det er litt interessant at Fantasy Football Scouts anslag for poengsummer denne runden (basert på utregninger av underliggende tall) gir Pukki 4.4 poeng. Det er likt som Jamie Vardy, høyere enn Aubameyang og kun 0.1 mindre enn Sergio Agüero som møter Bournemouth på bortebane.


Dom: Kjøp


Kevin De Bruyne - 9.6m

- Expected assists: 0.93 (høyest)

- Expected goal involvement: 1.14

- Målforsøk: 5 (like mange som Salah og Martial)

- Skudd på mål: 2

- Touch i boks: 12 (femte høyest blant midtbanespillere)

- Store sjanser skapt: 5 (høyest)

- Sjanser skapt: 12 (høyest)


Belgieren spilte seg for alvor inn på “watchlist” etter maktdemonstrasjonen mot Tottenham. Visper inn noen ustoppelige innlegg som lagkamerater nærmest kan spasere inn i mål. Topper, ikke overraskende, statistikken over forventede målgivende, sjanser skapt og store sjanser skapt. Med Bournemouth, Brighton, Norwich og Watford over de fire neste rundene, frister det enormt med en offensiv dobbel fra de lyseblå.

Dom: Kjøp


Anthony Martial - 7.7m

- Expected goals: 0.81 (fjorten spillere høyere - blant andre Maupay, Ings, Hernandez)

- Expected goal involvement: 1.08

- Store sjanser: 1

- Skudd på mål: 3

- Touch i boks: 15 (nest høyest)

- Store sjanser skapt: 0 (ingen FPL-spisser har over 1)


Ole Gunnar Solskjær kan ha gitt fantasymanagere en gavepakke i form av franskmannen. Står oppført som midtbanespiller på spillet, men har rollen som nier etter at Lukaku pakket sekken og dro til Italia. Noen av tallene er ikke lystig lesning. Det er kun på ballberøringer inne i boksen hvor Martial hevder seg. Det skal sies at de røde djevlene har hatt to vanskelige oppgjør i innledningen av sesongen, men likevel har det vært lovende tendenser fra både Martial og resten av laget. Med to scoringer på to kamper viser 23-åringen i alle fall at han befinner seg i farlig område. Dette kan være et eksempel på en interessant spiller hvor de underliggende tallene vil bedre seg i et kampprogram hvor United møter Crystal Palace, Southampton, Leicester og West Ham over de neste fire rundene. Trolig vil United-angriperen vise seg å være god verdi i disse oppgjørene. Dom: Kjøp


Daniel Ceballos - 5.6m

- 1 kamp + 26 minutter

- Expected assists: 0.14

- Expected goal involvement: 0.23

- Målforsøk: 3

- Skudd på mål: 1

- Touch i boks: 2

- Store sjanser skapt: 0

- Sjanser skapt: 3


Den utleide midtbanespilleren fra Real Madrid tok fotballpublikummet med storm i sin første kamp fra start for Arsenal. Spilte med en glød som skapte engasjement blant hjemmefansen, men også for lagkameratene rundt seg. Midtbanespiller til 5.6 millioner som varter opp med to målgivende i debuten må vel være en enkel vurdering? Det er ikke helt sikkert. For å være litt kritisk var de to målgivende forholdsvis “billige”. Begge målene var først og fremst gode prestasjoner fra Arsenal-angriperne Alexandre Lacazette og Pierre-Emerick Aubameyang. Det kan selvsagt fortsette med målpoeng for midtbanespilleren, men med Liverpool og Tottenham på de neste to kan det være en idé å se mer av Ceballos før et eventuelt kjøp. Kan det også være at en “rotasjonsglad” Unai Emery sparer spanjolen i et eller to av oppgjørene mot storlagene?


Dom: Avvent


John Lundstram - 4.1m

- Expected goals: 0.48 (høyest blant forsvarere)

- Expected assists: 0.64 (tredje høyest blant forsvarere)

- Expected goal involvement: 1.12 (høyest blant forsvarere)

- Målforsøk: 3

- Skudd på mål: 1

- Touch i boks: 4 - Store sjanser: 1

- Store sjanser skapt: 3 (høyest blant forsvarere)

- Sjanser skapt: 3


Fantasygudene har gjort det igjen. Vi har fått en ny Aaron Wan-Bissaka. Forsvarsspiller som startet på 4.0 millioner (4.1m i skrivende stund) som er i førstelleveren samtidig som det sankes poeng. I tillegg spiller Lundstram midtbane og er stadig å se rundt og i motstanders sekstenmeter. Etter to runder topper engelskmannen statistikken over forventede mål, forventede målinvolveringer og store sjanser skapt blant forsvarsspillerne. Hvem trenger Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson si. Det trengs ingen videre argumentasjon - perfekt å ha i troppen. Dom: Kjøp


Lykke til med kjøp, salg og runden i seg selv!

699 visninger0 kommentarer

© 2019 FantasyNorge | Drift og Design av Edion AS