• Kenneth Baraas

Gameweek 4: På perrongen


Billettene til spillerne som ble kjøpt før forrige runde ga en behagelig togreise - spesielt det finske Pukki-toget ruller videre i et forrykende tempo. Vi ser på nye spillere som har spilt seg inn på radaren til fantasymanagere og gir vår dom før en ny runde av Fantasy Premier League.


Forrige rundes “På perrongen”:

Først en liten oppsummering av forrige rundes vurderinger. Kun én runde er spilt, og flere runder må spilles for å kunne vurdere kjøpene i positiv eller negativ retning, men uansett interessant å holde en oversikt.

Kjøp:

Teemo Pukki: 11 poeng

Anthony Martial: 5 poeng

Kevin De Bruyne: 5 poeng

John Lundstram: 0 poeng

Avvent:

Daniel Ceballos: 2 poeng (byttet av etter 60)


Gameweek 4


Sebastien Haller

Kampprogram

Statistikk

- Haller har “kun” har startet to kamper - en av de var mot Manchester City.

- Expected goals: 2.08 (tredje høyest blant angripere)

- Store sjanser: 2

- Skudd på mål: 4 (tredje høyest blant angripere)

- Målforsøk: 5 (37 spillere foran seg)

- Touch i boks: 7 (50+ spillere foran seg)


Forholdsvis interessant å se utvidede høydepunkter av Watford-kampen etter å ha notert ned gode underliggende tall. For det første, kampen kunne fort endt annerledes da hjemmelaget hadde gode sjanser til å scorer på stillingen 1-1 - spesielt Will Hughes som bommet på åpent mål fra kloss hold. Det var et kampbilde hvor det ble mye frem og tilbake, og det spørs om West Ham vil komme like enkelt til målsjanser i kampene som kommer. Haller topper “expected goals” denne runden ettersom målene ble servert på sølvfat av West Hams kreative midtbanespillere. Spissen fikk en enkel jobb med å sette sine to scoringer, men viser også at han plasserer seg godt i feltet. I tillegg vartet han opp med en akrobatisk avslutning som selv Zlatan ville vært stolt av. Et beist i boksen, men av denne kampen å dømme må West Ham-angrepet fungere godt for at spissen skal få sjanser. West Ham har lurt oss tidligere, og er ofte svært ustabile i leveransene sine. Likevel ser London-klubben godt ut på papiret denne sesongen med Felipe Anderson, Manuel Lanzini og Andrij Yarmolenko bak Haller. Dom: Kjøp kan vurderes med tanke på kampprogrammet over de neste seks rundene. Midtbanespillerne er også interessante - først og fremst Lanzini og Anderson. Men ikke bli overrasket om West Ham skulle skuffe på nytt i et forholdsvis “grønt” kampprogram. Ashley Barnes Kampprogram

Statistikk - Expected goals: 1.95 (fjerde høyest blant angripere)

- Store sjanser: 4 (høyest blant angripere)

- Skudd på mål: 8 (nest høyest blant angripere) - Målforsøk: 13 (høyest blant angripere)

- Touch i boks: 16 (tredje høyest blant angripere)


Burnley-angriperen består synstesten og kan støtte det opp med gode underliggende tall. Med et fint kampprogram etter Liverpool blir det en enkel beslutning å hente inn den giftige avslutteren. Dom: Kjøp (kan godt vente til etter Liverpool-kampen)
Todd Cantwell Kampprogram

Statistikk - Expected goals: 1.23 (tredje høyest blant midtbanespillere)

- Expected assists: 0.17

- Store sjanser: 2

- Målforsøk: 2

- Skudd på mål: 2

- Touch i boks: 9

- Store sjanser skapt: 1

- Sjanser skapt: 8


Cantwell har sett meget frisk ut, men det må kunne sies at Norwich-spilleren har fått noe godt betalt med ett mål og to målgivende. Til 4.7 millioner er det liten tvil om at midtbanespilleren er god å ha i FPL-troppen, men spørsmålet er om han bør få en plass i startelleveren. I så fall bør det være i en plan hvor det gir mulighet for å oppgradere andre steder i elleveren. Det er vanskelig å si om flyten til 21-åringen vil fortsette med West Ham borte og Manchester City hjemme i de to neste, men har man muligheten bør man hente inn det beste billige alternativet på midtbanen.

Dom: Kjøp


Tammy Abraham Kampprogram

Statistikk

- Minutter per kamp: 65, 29, 74 - Expected goals: 0.47

- Store sjanser: 0

- Skudd på mål: 2

- Målforsøk: 7

- Touch i boks: 9

Abraham var god mot Norwich og kan ha spilt seg foran Olivier Giroud i spisskøen, men man kan se ut fra minuttene at franskmannen vil spille en rolle i en eller annen form. I tillegg er ikke de underliggende tallene til Abraham veldig overbevisende. Attpåtil venter Wolverhampton borte og Liverpool hjemme over de tre neste rundene. Med gode alternativer i samme prissjikte kan det være en idé å vente til programmet løsner, slik at man kan speide noen runder til på Chelsea-spissen. Dom: Avvent


Mason Mount

Kampprogram

Statistikk - Minutter spilt: 90, 90, 90 - Expected goals: 0.74

- Expected assists: 0.54

- Store sjanser: 1

- Målforsøk: 12

- Skudd på mål: 7

- Touch i boks: 10

- Store sjanser skapt: 0

- Sjanser skapt: 7


Frank Lampards favoritt ser ut til å ha kapret plassen offensivt på midtbanen framfor Ross Barkley. Til en pris på 6.2 millioner gjør det engelskmannen veldig interessant. Mount er skuddvillig og presis, og fyller ofte opp i og rundt motstanderens boks. Med en snau million billigere prislapp enn Abraham samt sikrere spilletid, blir Mount et mer fristende valg. Vær obs på skadesituasjonen - spilleren er merket gult på spillet med 75% sjanse for å spille. Dom: KjøpDet var rundens spillere på perrongen. Følg med på skadenyheter fram mot fristen og lykke til med den siste runden før sesongens første landslagspause.

1,187 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2019 FantasyNorge | Drift og Design av Edion AS