• Kenneth Baraas

Gameweek 4: Verdt å selge?


Fram til nå har vi sett på om aktuelle spillere er verdt å kjøpe, men fantasymanagere må også vurdere om det er riktig å kvitte seg med spillere som ikke har levert helt opp til forventningene. Salgstallene er tydelige, og vi ser nærmere på spillerne som veldig mange har mistet tålmodigheten til:


Andrew Robertson

Kampprogram

Statistikk Antall salg: 142 000 (i skrivende stund)

Expected goal involvement: 0.67

Pasninger siste tredjedel: 59 (høyest blant forsvarere) Pasninger mottat siste tredjedel: 67 (høyest blant forsvarere) Innlegg: 23 (tredje høyest blant forsvarere) Suksessfulle innlegg: 6 (nest høyest blant forsvarere)

Målforsøk: 6 (høyest blant forsvarere) Sjanser skapt: 5 (seks forsvarere foran) Store sjanser skapt: 1

Touch i boks: 11 (høyest blant forsvarere)


Noe varierende tall for Liverpool-backen, og når det gjelder FPL-poeng kan man forstå utålmodigheten til veldig mange fantasymanagere. Likevel kommer det også frem hvor delaktig Robertson er i det offensive spillet til de røde. Flest ballberøringer innenfor motstanderens sekstenmeter, samt flest pasninger mottatt og avlevert på den siste tredjedelen av banen. Det viktigste er dog hvordan skotten har sett ut i de første kampene av sesongen. Innleggene har vært der, men det har ikke samstemt helt med bevegelsene inne i boksen. Med litt bedre timing kunne det blant annet blitt minst en målgivende mot Arsenal sist. Robertson har også fyrt av tre skudd inne i feltet (tredje høyest blant forsvarere). I forrige sesong satt flere av innleggene, men forhåpentligvis for de som er tålmodige så vil det løsne i et “grønnere” kampprogram.

Dom: Behold

Harry Kane

Kampprogram

Statistikk

Antall salg: 280 000

Expected goals: 1.04 (elleve angripere foran)

Målforsøk: 10 (tredje høyest blant angripere)

Store sjanser: 2 Skudd på mål: 2 (ti angripere foran) Touch i boks: 16 (tredje høyest blant angripere)


Kane har gjort det før og gjorde det igjen med å skuffe mot antatt svakere motstand på hjemmebane. Både mot Manchester City og Newcastle var engelskmannen forholdsvis usynlig - i alle fall i FPL-sammenheng. Den første tanken er at dette er et tilfelle av enkelt salg. Spesielt hvis man for eksempel har muligheten til å hoppe over til Sergio Agüero før Brighton hjemme. Formen og giftigheten er ikke helt der for Tottenham-spissen, og det er vanskelig å forsvare det å være tålmodig, selv om det fort kan snu i et pent kampprogram. Kane har en god historikk i Nord-London-derbyet og etter det venter en “grønn” eng med kamper. Dog ser ikke Tottenham særdeles sprudlende ut og det virker mer fornuftig å kaste seg på spillere i bedre form.

Dom: Selg (med en fare for smell, men forhåpentligvis leverer erstatterne minst like godt)Marcus Rashford

Kampprogram

Statistikk

Antall salg: 212 000

Expected goals: 2.24 (nest høyest blant angripere) Expected goal involvement: 2.58 (nest høyest blant angripere) Målforsøk: 10 (fjerde høyest blant angripere)

Store sjanser: 4 (høyest blant angripere) Skudd på mål: 3 (fjerde høyest blant angripere) Touch i boks: 15 (fjerde høyest blant angripere)

Skudd i boks: 3 (19 angripere foran)

Hadde straffesparket mot Crystal Palace gått i mål ville poengrekken til Rashford vært 13-6-6, og trolig ville ikke et salg vært oppe til diskusjon. United-angriperen ble kjøpt inn av mange til et fint kampprogram, og Solskjærs menn er midt inne i dette programmet nå. Med Anthony Martial muligens ute med skade kan Rashford ta plass helt fremme på topp og får muligheten til å pynte på statistikken “skudd i boksen”. Ellers gir ikke tallene noen grunn til å ikke fornye tilliten til engelskmannen. Trolig brenner det mer andre steder i FPL-troppen. Dom: BeholdGylfi Sigurdsson

Kamppgrogram

Statistikk

Antall salg: 130 000

Expected goal involvement: 0.93 (21 midtbanespillere foran) Store sjanser: 1

Målforsøk: 6

Skudd på mål: 1

Touch i boks: 4

Sjanser skapt: 5 (18 midtbanespillere foran)

Store sjanser skapt: 1 Innlegg: 2

Med programmet som kommer virker det noe merkelig å selge, men har man tid til å vente på oppsving i form fra islendingen? De underliggende tallene er ikke i nærheten av å forsvare prislappen på 7.8 millioner. Everton har også kun scoret ett mål på sine tre første ligakamper. Til tross for en god rekke med kamper må både Sigurdsson og Everton vise mer fremover i banen enn hva de har gjort så langt. Midtbanespilleren scoret riktignok på straffespark i ligacupen denne uken, men bortsett fra det var ikke mye farligheter å se fra Sigurdsson. Lucas Digne fyller Everton-kvoten enn så lenge. Dom: Selg (men med programmet kan det forsvares å beholde hvis det brenner andre steder i laget)Ayoze Perez

Kampprogram

Statistikk

Antall salg: 134 000

Expected goal involvement: 0.45 (50+ midtbanespillere foran) Store sjanser: 0

Målforsøk: 3

Skudd på mål: 1

Touch i boks: 11

Sjanser skapt: 2

Store sjanser skapt: 0 Innlegg: 4


Perez ble sett på av mange som det beste valget på Leicester-midtbanen. Det er fortsatt tidlig i sesongen og ting kan snu, men foreløpig har James Maddison seilt fra både Perez og Youri Tielemans. Tallene til Perez er nitrist lesning for eiere. De er faktisk såpass svake at det spørs om det er noe poeng å gi den tidligere Newcastle-spilleren en siste sjanse mot Bournemouth. Spanjolen kan dukke opp på rett plass til rett tid, men lite tyder på at han vil eksplodere i nær framtid. Kanskje det er greit å hoppe over til en annen formspiller først som sist? Dom: Selg

Husk at dette ikke er noen fasit. Til syvende og sist: stol på egen magefølelse. Lykke til med avgjørelsene!

793 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2019 FantasyNorge | Drift og Design av Edion AS