• Kenneth Baraas

Gameweek 6: På perrongen


Togene ruller avgårde runde etter runde, men det dukker fremdeles opp nye vogntog som enda ikke har kommet ordentlig opp i fart. Vi ser på kampprogram og underliggende tall for å spå hvilke spillere som kan være et blaff og hvilke spillere som kan være verdt å handle inn til FPL-laget.


Emiliano Buendia


Kampprogram

Statistikk - Buendia vs. Todd Cantwell - Målpoeng: 4 - 4

- Expected goal involvement: 1.45 - 2.60

- Expected goals: 0.21 - 2.41

- Expected assists: 1.24 - 0.19

- Store sjanser: 0 - 4

- Skudd på mål: 3 - 3

- Målforsøk: 5 - 5

- Skudd i boks: 0 - 4

- Touch i boks: 9 - 11

- Cornere: 15 - 0

- Målforsøk fra dødball: 3 - 0


Det levnes liten tvil om at Buendia er en nydelig spiller, og det kan diskuteres om midtbanespilleren faktisk er Norwich sin aller beste fotballspiller - selvsagt i en duell mot en viss finne på topp. I statistikkdelen er Buendia og Cantwell satt opp imot hverandre, da man trolig ikke velger å gå med begge. Tallene viser at Buendia er den kreative kraften hos kanarifuglene. Argentineren er overlegen på antall målgivende og forventede målgivende i tillegg til å ha ansvaret for dødballene. Cantwell er mer den målfarlige typen, og spesielt det at Buendia står med null skudd i boks kan være til bekymring. Med dødballansvar og en tydelig kvalitet i spillet sitt kan det være Buendia sanker mer poeng enn Cantwell over tid, men foreløpig taler prisen og målfarligheten en smule til fordel for engelskmannen. Dom: Kjøp kan vurderes mtp. program og form, men likevel holdes Teemu Pukki og Cantwell foran. Tre Norwich-spillere blir noe overilt - spesielt ettersom Turf Moor og Burnley står oppført som neste punkt på terminlista.
James Maddison

Kampprogram

Statistikk - Expected goal involvement: 2.55 (fjerde høyest blant midtbanespillere)

- Store sjanser: 4 (tredje høyest blant midtbanespillere)

- Skudd på mål: 1 - Målforsøk: 16 (nest høyest blant midtbanespillere)

- Touch i boks: 20 (syvende høyest blant midtbanespillere)

- Sjanser skapt: 9

- Store sjanser skapt: 2


Det ligger noe uforløst over Leicester-spilleren. Engelskmannen har sett meget frisk ut i innledningen av sesongen, og kun en god David de Gea sto i veien for en nettkjenning på Old Trafford. Overraskende nok, ut ifra de underliggende tallene, ser midtbanespilleren mer direkte ut enn hva vi husker fra forrige sesong. I stedet for å toppe listene når det gjelder sjanser skapt, ser vi en skuddvillig herremann som kommer seg til store sjanser. Dog har kun ett av skuddene truffet innenfor stengene noe som er litt bekymringsverdig.

Dom: Avvent. 7.1 millioner for en som spiller på et lag som er vanskelig å bli klok på, er litt i overkant av hva en “trygg og kjedelig” FPL-manager kan anbefale. Dog “må” det løsne snart, og for de som liker å ta litt sjanser kan det være veien å gå.Fikayo Tomori


Kampprogram

Statistikk (startet to kamper) - Expected goals: 0.01

- Expected assists: 0.16

- Touch i boks: 0

- Målforsøk: 1


Chelsea står med elleve mål imot hittil i sesongen (nest flest i ligaen). Med det i bakhodet burde forsvarsalternativer hos de blå være forholdsvis målfarlige for å kunne vurderes. Tomori satte et kremmerhus mot Wolverhampton, men en xG på 0.01 sier sitt om prestasjonen - og hvor ofte det kan forventes. Liverpool er neste motstander, i tillegg er det usikkerhet rundt hvor lenge Tomori beholder plassen i laget.


Dom: Avvent. Kan vurderes om det kommer forsikringer om plassen i elleveren før en “grønn” rekke med kamper.Nicolas Pepe


Kampprogram

Statistikk

- Expected goal involvement: 1.47

- Store sjanser: 1

- Skudd på mål: 4

- Målforsøk: 13

- Målforsøk i boks: 5

- Touch i boks: 14


Nysigneringen til Arsenal har ikke blitt helt varm i trøya enda, noe som tallene også understreker. Vingen har ikke sett helt overbevisende ut, og har foreløpig ikke forsvart prislappen på 9.4 millioner. Kampprogrammet kunne dog ikke sett bedre ut for London-klubben i tiden fremover, og poengene kan fort renne inn for 24-åringen, men til den prislappen ønsker man flere garantier når det kommer til leveranser. I tillegg er alternativene mange og gode, og skal man først ha en offensiv spiller fra Arsenal burde man finne noen sedler ekstra for å sikre seg Pierre-Emerick Aubameyang. Dom: Avvent - da alternativene er noe tryggere.


Det var rundens spillere på perrongen - lykke til med valgene!

749 visninger0 kommentarer

© 2019 FantasyNorge | Drift og Design av Edion AS