• Kenneth Baraas

Gameweek 7: På perrongenNok en runde er unnagjort, og vi har fått enda flere svar og spørsmål. Vi ser nærmere på spillerne som blir hentet inn av flest FPL-managere, og vurderer om kjøp kan vurderes basert på kampprogram, synstest og underliggende tall.

Ricardo Pereira/Caglar Söyüncü

Kampprogram

Statistikk - Pereira vs. Söyüncü - Målpoeng: 1 - 1

- Expected goal involvement: 1.10 - 0.08

- Store sjanser: 0 - 4

- Målforsøk: 4 - 1

- Touch i boks: 12-7

- Touch siste tredjedel: 153 - 10

- Sjanser skapt: 4 - 1


Lagstatistikk

- Mål imot: 5 (færrest i ligaen sammen med Liverpool)

- Skudd imot på eget mål: 20 (fjerde lavest - likt med Manchester City)

- Store sjanser imot: 7 (nest færrest)

- Kun én clean sheet


Leicester imponerte stort mot Tottenham, og ting ser ut til å sette seg mer og mer for Brendan Rodgers mannskap. Sett bort fra Liverpool i runde åtte, er programmet til Leicester meget pent helt fram til juletider. James Maddison peker seg ut som det beste offensive valget, men hva med alternativene i den bakre rekka? De som så Leicester-Tottenham la nok merke til en offensiv høyreback med Ricardo bakpå drakta. Selv mot Spurs er forsvarsspilleren villig med fremover og befinner seg ofte i eller rundt motstanderens sekstenmeter. Setter prikken over i'en med en scoring, og man kan spørre seg om det er nå toget virkelig begynner å rulle for både Leicester og Pereira. Revene har i fem av seks kamper sluppet inn ett mål. Hvis smultringene kommer hyppigere kan dette bli veldig interessant. Dom: Pereira - kan være tidspunktet å hoppe på en offensiv back på et lag som ser tryggere ut defensivt enn forrige sesong - prisen er dog noe høy (6.0m). Söyüncü - bidrar ikke med stort offensivt, men til en billig penge (4.6m) kan det være en god vei inn i Leicester-forsvaret.


Issa Diop

Kampprogram

Lagstatistikk (ekskludert Manchester City i første runde) - Store sjanser imot: 14 (nest flest)

- Skudd imot på eget mål: 18 (midt på treet)

- Skudd imot innenfor boks: 46 (midt på treet)

- Expected goals against: 7.95 (syvende svakest)


Diop står med 8-6-6 på sine tre siste kamper, og West Ham har imponert med tre “clean sheets” på rappen. FPL-managere har de siste sesongene erfart at West Ham ikke er helt til å stole på bakover. Dog ser det bedre ut nå, men det skal også sies at London-klubben har vært noe heldige. Manchester United kunne scoret i helgens kamp med to store sjanser til henholdsvis Juan Mata og Harry Maguire. Dom: Avvent. Anbefaler heller alternativet som nevnt over - Söyüncü.David Silva

Kampprogram

Statistikk - Expected goal involvement: 3.05 (femte høyest blant midtbanespillere)

- Store sjanser: 2

- Skudd på mål: 3

- Målforsøk: 9

- Touch i boks: 33 (femte høyest blant midtbanespillere)

- Store sjanser skapt: 3 (nest flest blant midtbanespillere - Kevin De Bruyne med 9)

- Sjanser skapt: 9


Både David Silva og Bernando Silva avfeies ofte som FPL-alternativer på grunn av rotasjon og enda bedre alternativer innad i City-laget. Spanjolen har startet alle ligakampene utenom en og står på sine fire siste kamper med poengrekka: 10-10-1-11. De underliggende tallene er gode, ikke helt i ypperste klasse, men Manchester City scorer såpass med mål at det skal godt gjøres å ikke være involvert. Isolert sett kan være et godt valg, men problemet ligger i kvota på tre spillere fra samme lag. De Bruyne burde være selvskreven i alle FPL-lag, ved siden av ham er det vanskelig å gå uten enten Raheem Sterling eller Sergio Agüero, og Nicolas Otamendi har seilt opp som et hett alternativ etter skader i de bakre rekkene hos den regjerende ligamesteren.


Dom: Prisen (7.5m) kan gjøre Silva interessant hvis man ønsker å gå en annen vei enn massene, men en benkeplass i ny og ne må forventes.


Serge Aurier

Kampprogram

Statistikk (siste to runder)

- Kun startet de to siste

- Målforsøk: 2

- Målforsøk i boks: 2

- Touch i boks: 7 (nest flest)

- Touch siste tredjedel: 78 (nest flest)


Franskmannen har gjort sakene forholdsvis godt i de to siste kampene. Ved siden av to målgivende mot Crystal Palace fikk backen et mål annullert i kampen mot Leicester etter en hårfin VAR-avgjørelse. Før tre fine kamper frister det litt å ta sjansen på en offensiv forsvarsspiller på et topplag. Problemet er selvsagt faren for rullering med Kyle Walker-Peters. Et eventuelt kjøp blir i alle fall et lite sjansespill, men man kan være heldig med at Aurier faktisk har gjort plassen til sin egen. Dom: Bør kun vurderes om troppen står veldig sterkt eller om man er på wildcard. For mye usikkerhet om det er andre problemer i FPL-laget i tillegg.


Det var rundens spillere på perrongen - lykke til med valgene!

1,088 visninger0 kommentarer

© 2019 FantasyNorge | Drift og Design av Edion AS