• Kenneth Baraas

Gameweek 8: På perrongen


Ingen av storkanonene hadde de aller største leveransene i runden som var, men nok en gang leveres det fra spillere som beveger seg litt under radaren til FPL-managere. De som valgte å kjøpe billetter til forrige rundes anbefalinger i Leicester-forsvaret fikk en behagelig togreise med Ricardo Pereira (13 poeng) og Caglar Söyüncü (6), mens det noe mer risikable valget, Serge Aurier, presterte å dra på seg to gule. Vi ser på spillerne som står klare på perrongen før denne runden:


John McGinn

kampprogram

Statistikk - midtbanespillere - Målforsøk: 21 (nest flest)

- Skudd på mål: 11 (flest) - Skudd inne i boks: 8

- Touch i boks: 21

- Expected goal involvement: 2.52


For en livlig spiller. Skotten var en pine for Burnley-forsvaret gjennom hele lørdagens kamp, og var kun en marginal VAR-avgjørelse unna å bli tomålsscorer. Midtbanespilleren har en egen ferdighet til å time løp inn i boksen ved innlegg og avslutningsferdighetene er så til de grader på plass. Helt i toppen når det gjelder målforsøk og skudd på mål, og det til en pris på 5.7 millioner. Ligger dog noe lenger ned på lista når det kommer til hendelser inne i boksen, men tar det igjen med å være kontant og effektiv foran mål. Dom: Programmet blir svært tøft om to runder, men med en god plan kan man tillate seg å få med formspilleren til 5.7 millioner før kampene mot Norwich og Brighton.

Andriy Yarmolenko

Kampprogram

Statistikk - midtbanespillere siste fire gameweeks - Mål: 3 (nest flest)

- Målforsøk: 10

- Skudd på mål: 5 (fjerde flest) - Skudd inne i boks: 8 (tredje flest)

- Touch i boks: 20 (7. høyest)

- Expected goals: 0.55


Yarmolenko har virkelig kommet i gang etter det lange skadeoppholdet. Ukraineren står med tre mål på de fire siste. Ut ifra expected goals kan det se ut til at han har vært både heldig og effektiv, men etter å ha studert disse kampene kan det konkluderes med at xG´en ikke tegner noe spesielt godt bilde av hvor målfarlig midtbanespilleren faktisk har vært. Avslutningene er gode, og 29-åringen kunne fort stått med flere scoringer enn de tre. Dom: Kjøp. Kampprogram, pris, form - Yarmolenko tikker alle boksene.


Riyad Mahrez

Kampprogram

Statistikk - midtbanespillere siste fire gameweek

- Målforsøk: 11 (fjerde flest)

- Skudd på mål: 9 (flest)

- Skudd inne i boks: 6 (femte flest)

- Touch i boks: 21

- Expected goal involvement: 2.78 (tredje høyest)


Det mases mye om, men med rette: Pep-rulett er en faktor som preger FPL. Mahrez er inne i en ellevill form, men likevel er veien kort til benken med alle kvalitetsspillerne som Guardiola rår over. Midtbanespilleren har startet tre av de fire siste og står med poengrekka: 3-1-15-10. Som sagt i forrige “På perrongen” burde Kevin De Bruyne være “spikret” og ved siden av ham burde det ses til Raheem Sterling og/eller Sergio Agüero. I tillegg er Nicolas Otamendi et godt valg før et “grønt” kampprogram.


Dom: Vanskelig avgjørelse. En spiller som vil sanke mange poeng, men vil man heller se til de hakket mer sikre spillerne i City-laget? Hvis Mahrez først spiller, så lukter det i alle fall poeng.


Aaron Cresswell

Kampprogram

Statistikk - forsvarere siste to runder

- Mål: 2

- Målforsøk: 5 (flest)

- Målforsøk i boks: 1

- Touch i boks: 3

- Sjanser skapt: 0

- Innlegg: 9

- Suksessfulle innlegg: 0

- Expected assists: 0.02


Cresswell har bidratt godt etter å ha kommer tilbake på laget i de to siste kampene. En avslutning inne i boks og et praktfullt frispark har blitt til to scoringer, men det er tydelig at backen opererer mest utenfor motstanders sekstenmeter. Innleggene har foreløpig vært uten navnelapp, og forsvareren beveger seg sjelden inn i motstanders boks. Frisparkfoten er dog utsøkt, og engelskmannen hadde også et meget godt forsøk i tillegg til det som endte med mål. Dom: Kampprogrammet er nesten for enkelt til å ikke vurdere kjøp. Lite data å analysere, men distribusjonstallene skulle helst vært noe bedre. Prisen, dødballfoten og kampprogrammet tipper det likevel i favør et anbefalt kjøp.


Det var rundens spillere på perrongen - lykke til med valgene!

1,112 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2019 FantasyNorge | Drift og Design av Edion AS