• Kenneth Baraas

Gameweek 9: På perrongen


Gameweek 8 var en seig og tung runde for de aller fleste, men som vanlig dukket det opp nye spennende spillere på FPL-radaren. Vi tar for oss spillerne som står på perrongen gjennom landslagspausen og ser om det er verdt å kjøpe billett. Husk på verdien med å avvente spillerkjøp i landslagsperioden med tanke på eventuelle skader.


Callum Hudson-Odoi

Kampprogram

Statistikk vs. Mason Mount siste to runder (Hudson-Odoi med ett innbytte og én start denne sesongen pga. skade)

- Minutter spilt: 107 - 170

- Expected goals: 0.38 - 0.61

- Expected assists: 0.06 - 0.16

- Touch i boks: 6 - 8

- Målforsøk: 2 - 3

- Målforsøk i boks: 2 - 2

- Skudd på mål: 1 - 1

- Store sjanser: 1 - 2

- Sjanser skapt: 4 - 4

- Cornere: 0 - 5


En meget spennende spiller til 5.9 millioner (i skrivende stund). Lite datamateriale for å vurdere Hudson-Odoi, men man kan se tendenser til at dette kan bli et spennende FPL-alternativ. 18-åringen har levert to målgivende på de to siste kampene til Chelsea. Det skal dog sies at prestasjonene i etterkant av Hudson-Odois avleveringer har vært hakket mer imponerende enn selve pasningene - derav kun 0.06 i “expected assists”. Synstesten og heatmaps viser at midtbanespilleren ofte søker farlig område, men Mount har kommet noe oftere i situasjoner hvor han blir spilt nesten helt fri alene med keeper. Det har vært et større antall med forsvarsspillere rundt de gangene Hudson-Odoi har beveget seg inn i motstanders sekstenmeter. Spørsmålet er om unggutten er helt spikret en startplass uke ut og uke inn. Trolig står han langt fram i køen når Frank Lampard skal sette opp førsteelleveren, men det finnes også konkurrenter til vingplassene.


Dom: Meget spennende. Mount er fremdeles hakket foran som et FPL-alternativ med tanke på sikret spilletid, enda saftigere løp inn i boks og dødballansvar, men et tidlig kjøp av Hudson-Odoi kan slå ut i full blomst ved full tillit fra Lampard.


Raul Jimenez

Kampprogram

Statistikk - siste fire gameweeks blant angripere - Expected goal involvement: 1.47 (femten høyere)

- Målforsøk: 8 (elleve med flere)

- Store sjanser: 2 (fjorten med flere)

- Skudd på mål: 1

- Touch i boks: 17 (elleve med flere)


De underliggende tallene kunne helt klart vært bedre. Wolverhampton har kommet tregt i gang med sesongen, men det har svingt mer av ulvene i det siste med to seire på rappen - sist en meget imponerende borteseier på Etihad. Jimenez viste gamle takter mot Manchester City, og det spørs om Nicolas Otamendi fremdeles er nede i bukselomma til meksikaneren. Angriperen satte opp Adama Traoré ved to anledninger og var ellers friskt frampå med to brukbare muligheter. Sterk forestilling av Wolves og Jimenez - er det nå det for alvor snur?


Dom: Først og fremst et valg for de som ønsker å gå en annen vei enn massene. De underliggende tallene er ikke de beste, men med kampprogrammet, forrige sesongs leveranser og en antydning til bedring av form er det ingen grunn til at Jimenez ikke skal levere. Fullt lovlig å prøve seg på en frekkas her.


Marcos Alonso

Kampprogram

Statistikk - siste fire rundene blant forsvarere

- Expected goal involvement: 1.24 (fjerde høyest)

- Touch i boks: 14 (flest) - Store sjanser: 1

- Målforsøk: 3

- Målforsøk inne i boks: 2

- Sjanser skapt: 7 (fjerde flest)

- Store sjanser skapt: 2 (nest flest)


Chelseas venstreback har sett mer og mer ut som den FPL-favoritten vi alle kjenner fra tidligere. Alonso er villig med fremover, befinner seg ofte i motstanders boks og skaper farligheter med sin venstrefot. Emerson er ute med skade, men nærmer seg å bli spilleklar. Så blir spørsmålet om Alonso og resten av laget har gjort sakene såpass godt at venstrebackplassen tilhører spanjolen inntil videre.


Dom: En offensiv vingback i form med en “grønn” rekke med kamper er alltid fristende. Ved et kjøp vil dog usikkerheten ligge der angående spilletid, men det ligger også potensielle 15-poengere og lurer i buskene. Med en spillende benk kan det være aktuelt.

Aaron Connolly

Kampprogram

Statistikk

Touch i boks: 10 (nest flest)

Store sjanser: 1

Målforsøk: 6 (flest)

Målforsøk i boks: 5 (nest flest)

Skudd på mål: 3 (nest flest)

Nest høyest “expected goal involvement”

Sjanser skapt: 2 (nest flest)

Spilte skjorta av hele Tottenham-forsvaret. Ikke nødvendig å skrive en lang avhandling om en 4.5 millioner-spiss som leverer to mål og de ovennevnte underliggende tallene. God erstatter for Mason Greenwood eller en billig løsning på et eventuelt wildcard.


Dom: Kjøp. Ikke sikkert det blir startplass i hver kamp, men blant 4.5-spissene er han hetest i øyeblikket. Uansett tiltenkt en plass på FPL-benken i de aller fleste runder.Callum Wilson

Kampprogram

Statistikk - Expected goals: 2.66 (fjerde høyest)

- Store sjanser (flest - sammen med Agüero) - Målforsøk i boks: 8 (femte flest)

- Touch i boks: 19 (syv med flere)

- Skudd på mål: 8 (nest flest)


Kanskje ikke en som faller inn under kategorien “på perrongen”, men virker ikke å være inne på altfor mange av lagene til norske FPL-managere. Bournemouth-spissen har bevist at han er en mann som har vært å stole på i de første åtte rundene. Flere mistet tålmodigheten etter en kamprekke med “kun” én målgivende per kamp, men med fasit i hånd burde engelskmannen stått på laget videre. Mål eller målgivende i samtlige kamper bortsett fra sist runde. Gode underliggende tall og fint kampprogram. Dom: Kjøp - spesielt med tanke på Norwich og Watford i de to neste.

Det var rundens spillere på perrongen - lykke til med valgene!

930 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle