• Kenneth Baraas

Manchester City-forsvarere fra start?


Forsvarsrekka til den regjerende ligamesteren gir mye hodebry om dagen. Flere av posisjonene er utsatt for usikkerhet i form av skader og/eller fare for rullering. Hvor viktig er det egentlig å starte med forsvarsspillere fra de lyseblå er det mange som spør. De møter tross alt West Ham (b), Tottenham (h) og Bournemouth (b) i de tre første åpningskampene, som alle kan finne veien til motstanderens mål. Vi ser nærmere på Manchester Citys oppgjør mot disse lagene forrige sesong.


Bournemouth

Bournemouth - Manchester City 0-1

Expected goals: 0.00 - 1.60

Skudd på mål: 0-7

Skudd: 0-23

Manchester City - Bournemouth 3-1

Expected goals: 2.84 - 0.72

Skudd på mål: 6-1

Skudd: 16-4


De lyseblå hadde et jerngrep på Bournemouth forrige sesong med 4-1 i målforskjell, og hele 13-1 og 39-4 i henholdsvis skudd på mål og skudd. Oppgjøret i runde tre finner sted på Vitality Stadium, og Pep Guardiola ønsker nok å temme laget fra sørkysten like mye som i forrige sesong da Bournemouth ikke mestret bedre enn 0.00 i expected goals. Det skal sies at Callum Wilson ikke spilte den kampen, mens i Gameweek 3 vil David Brooks fremdeles være ute med skade - en spiller som er et viktig kontringsvåpen for Eddie Howe. Det vil bli savnet mot et City-lag som vil styre spillet i store deler av kampen.


West Ham

West Ham - Manchester City 0-4

Expected goals: 0.83 - 2.96

Skudd på mål: 1-6

Skudd: 9-9

Manchester City - West Ham 1-0

Expected goals: 3.68 - 0.40

Skudd på mål: 7-1

Skudd: 20-0


Det var klasseforskjell også i disse oppgjørene. 5-0 i målforskjell, 13-1 i skudd på mål, og 29-9 i skudd. Hverken trepoengerne eller nullen virket å være truet da West Ham kun mestret to skudd på mål over to kamper. Troppen til London-klubben ser dog bedre ut nå enn hva den gjorde i forrige sesongs oppgjør mot City. Det gjenstår å se om de nye spillerne til “The Hammers” er samspilt nok med resten av laget allerede i Gameweek 1, slik at de klarer å tukte den aller største favoritten til ligagullet.


Tottenham

Tottenham - Manchester City 0-1

Expected goals: 0.44 - 1.94

Skudd på mål: 1-6

Skudd: 4-13

Manchester City - Tottenham 1-0

Expected goals: 2.06 - 1.20

Skudd på mål: 4-4

Skudd: 15-10


Tottenham blir den største utfordringen for Manchester City i starten av sesongen. Selv om Spurs ikke klarte å overliste Ederson bakerst hos City, yppet de seg mer med skudd og skudd på mål enn de to ovennevnte lagene. Expected goals på 0.44 og 1.20 er dog ikke skremmende, og et skjerpet City-lag kan fort stenge ute London-klubben igjen denne sesongen. Men det er et stort men i denne sammenhengen. Tottenham og Manchester City møtte hverandre også i Champions League hvor det til slutt endte 4-4 sammenlagt der Spurs avanserte videre til semifinalen. VAR spilte en stor rolle i Champions League-oppgjørene, kanskje det vil gjøre det igjen i Gameweek 2.Vurdering

Over de seks ligaoppgjørene slapp Manchester City kun inn ett mål og stakk av med seirene i samtlige. Alle oppgjør lever sine egne liv og historikk mot ulike lag burde ofte tas med en klype salt, likevel er tallene i ligasammenheng bunnsolide mot disse lagene samt totalt sett i serien. I tillegg venter Brighton, Norwich og Watford i de tre neste rundene hvor man ikke trenger noen statistikk for å konstatere at det forventes tre solide seire til Guardiolas mannskap. Ja, man kan vente til runde fire for å hoppe på de defensive alternativene hos City. Men konklusjon herfra er at man like godt kan gjøre det fra start. Vi husker alle hvor solide “Shark Team” var defensivt i en sesong de kunne skilte med kun 23 baklengsmål - ett mer enn Liverpool og seksten færre enn neste lag på lista. I tillegg toppet de flere gode defensive statistikker:

- Færrest skudd på eget mål (81)

- Færrest skudd i mot (238)

- Færrest store sjanser imot (36)

- Lavest expected goals conceded (25.20)

Til tider minner City om lag på Norway Cup som møter mye svakere motstand hvor forsvarsrekka kan stå på midtbanestreken med hoftefeste og full kontroll. Ofte begrenses mulighetene for sjanser og mål til motstanderlaget til det minimale. Hvis man klarer å bli rolig i avgjørelsen av hvilke forsvarsspillere hos City som er trygge nok valg i FPL-sammenheng, så kan det absolutt forsvares å gå den veien allerede fra sesongstart.

1,073 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2019 FantasyNorge | Drift og Design av Edion AS