• Kenneth Baraas

Offensive spillere til under 7.0 millioner!Etter en lang sommer med mange ulike FPL-utkast er det spesielt én ting som virkelig skaper hodebry. Plassene i troppen som må bekles av offensive spillere til under 7.0m for å få plass til de mer åpenbare valgene i FPL-troppen. I denne artikkelen ses det nærmere på de underliggende tallene til aktuelle kandidater til prisen av sju millioner eller lavere. Tallene er hentet fra hele forrige sesong, men kun mot lag utenfor topp seks - ettersom det først og fremst er mot disse lagene man forventer leveranser fra spillere i denne priskategorien.Joshua King (6.5m) - angrep

Neste 6 kamper: SHU-avl-MCI-lei-EVE-sou
Nordmannen kommer sterkt ut av denne “forbrukertesten”, men det må legges til at King tok seks av Bournemouths ni straffer. Det påvirker tallene noe, dog får man like mange FPL-poeng for straffescoring som mål fra åpent spill, og laget fra sørkysten fikk tredje flest straffer i Premier League forrige sesong. Ikke noen stor overraskelse, men King bekrefter også i et intervju med TV 2 at han fremdeles har straffeansvaret. Det er vanskelig å trekke en konklusjon ut av noen utvalgte underliggende tall, men det må kunne sies at Romsås-gutten ikke blir mindre interessant med disse tallene i ryggen. Minst én offensiv fra Bournemouth kan være lurt fra start med tanke på programmet. Spørsmålet blir om det vil lønne seg å bruke 1.5m ekstra for å ha “main man” Callum Wilson. Ofte ser man King vandre lavere i banen,

mens engelskmannen ligger å snuser på offsidelinja. Dog har King flere touch i boks (131) enn hva Wilson (124) har mot lag utenfor topp seks (King startet én kamp mer enn Wilson). Wilson er fremdeles giftigere foran mål, så det blir fort en vurdering om man har råd til en hakket mer kvalitetsspiss.


Wilfried Zaha (7.0m) - midtbane

Neste 6 kamper: EVE-shu-mun-AVL-tot-WOLI skrivende stund er det mye usikkerhet rundt Zaha, men etter posisjonsbyttet på Fantasy fra spiss til midtbane, er driblevingen meget interessant. Ligger helt i toppen når det gjelder skudd i boks, skudd på mål og ballberøringer innenfor seksten. En åpenbar “main man” i Crystal Palace, noe som er et stort pluss. London-klubben ble tildelt nest flest straffer forrige sesong (11) og flest sesongen før (10) - mye takket være den hurtige 26-åringen. Det gjenstår å se hvilken drakt Zaha tar på seg ved sesongstart, men blir fort et populært FPL-alternativ uansett hvilken Premier League-klubb som er arbeidsgiver.


James Maddison (7.0m) - midtbane/Ayoze Perez (6.5m) - midtbane

Neste 6 kamper: WOL-che-shu-BOU-mun-TOT


Det er tydelig å se ut ifra de underliggende tallene at duoen hadde ulike roller forrige sesong. Maddison opererte dypere og gjerne utenfor sekstenmeteren, mens Perez hadde en mer fremskutt rolle i Newcastle med flere ballberøringer og skudd i boksen. Førstnevnte har dog en giftig fot, som tallene også viser. Troner nesten øverst når det gjelder skudd på mål (23), kun slått av sin nye lagkamerat (24). Vi har flere svar når det gjelder Maddison i Leicester. En spiller som har blitt kjent med systemet til Rodgers og som har det største ansvaret når det gjelder dødballer. Mens med Perez er det noen flere spørsmålstegn. Vil han gå rett inn i laget, og vil han finne seg til rette med nye lagkamerater og et nytt system?

Det er fristende å spare 0.5 med å gå Perez, og hvis vi legger de underliggende tallene til grunn vil det ikke være noen nedgradering fra Maddison. NB. Youri Tielemans (6.5m) kan også vurderes som et alternativ fra Leicester.


Deulofeu (6.5m) - angrep

Neste kamper: BHA-eve-WHU-new-ARS-mciDeulofeu figurerer i mange utkast som flyter rundt på Twitter. Mye på grunn av de fire første motstanderlagene som venter, men valget kan også støttes opp med underliggende tall fra forrige sesong. Spanjolen kan briljere hvis han er påskrudd, men virker å ha en

av- og på-knapp litt som Daniel Braaten hadde i sine glansdager. 25-åringen eksploderte i noen kamper forrige sesong og var helt stille i mange kamper. Det at han leverer såpass ujevnt er et stort usikkerhetsmoment, men man kan være heldig å treffe på en formtopp i starten av sesongen i et grønt kampprogram.


Diego Jota (6.5m) - angrep

Neste 6 kamper: lei-MUN-BUR-eve-CHE-cryJota briljerte mer og mer utover i forrige sesong. Kan absolutt vurderes til tross for at Wolverhampton skal ut i Europa League, men kanskje andre alternativer er en tryggere vei å gå til man ser hvordan ulvene takler å konkurrere på to fronter? I tillegg har Wolves signert en spiss i form av Patrick Cutrone som fort kan stjele spilleminutter fra Jota.

Skulle han dog spille tilnærmet 90 minutter i hver kamp, kan han vise seg å bli et godt valg. Wolves imponerte ofte forrige sesong og navnet på motstanderlaget hadde sjelden så mye å si.


Chris Wood (6.5m) - angrep/Ashley Barnes (6.5m) - angrep

Neste 6 kamper: SOU-ars-wol-LIV-bha-NOROverraskende nok (?) ligger to av Burnley-angriperne, Chris Wood og Ashley Barnes, høyt på listene. Mulig lagene utenfor topp seks har vanskeligheter med Burnleys to duellsterke menn på topp, men duoen møter både Arsenal og Liverpool på sine fire første. Det er også noe i Fantasy-hjertet som taler mot å starte med offensive Burnley-spillere i FPL-troppen, men hvem vet, kanskje Sean Dyche sitt mannskap fyrer på alle sylindere i starten av sesongen og motbeviser oss skeptikere nok en gang.
Konklusjon

Det kan være gull å finne i dette prissjiktet, og det er muligens disse plassene som vil skille seg mest fra lag til lag da mange er satt på flere av de samme spillerne i resten av FPL-laget. Likevel er det vrient å dra en soleklar konklusjon om hvilke som er rett å velge, men flere av de ovennevnte har gode tall å vise til og kan fort være med å gi ditt lag en god start på sesongen.


- Lykke til med valgene!

1,015 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2019 FantasyNorge | Drift og Design av Edion AS