• Kenneth Baraas

Spillerne som kan utgjøre en forskjell


Vi ser nærmere på spillerne som står oppstilt på perrongen, og om det er verdt å kjøpe

billett til reisen.


Landslagspausene nærmer seg endestasjonen for kalenderåret 2019, og en av de viktigste periodene i Fantasy Premier League ligger foran oss.


Fra og med helgens runde, vil det bli spilt hele ni Premier League-runder over de neste 40 dagene. Med andre ord: mange FPL-poeng å hente. Her er rundens spillere på perrongen:Marcus Rashford

Kampprogram

Siste fire gameweek - blant angripere (plassering i parantes)

Poeng: 9-9-2-5

Målforsøk: 16 (2)

Skudd på mål: 8 (2)

Skudd i boks: 12 (3)

Touch i boks: 26(3)

Sjanser skapt: 7 (1)

Store sjanser skapt: 3 (1)

Expected goals: 3.73 (1)

Expected goal involvement: 5.01 (1)


United-angriperen har hatt en solid formstigning de siste fire rundene, før det sto engelskmannen med to målpoeng på seks ligakamper. Tallene understreker at Rashford har vært god, ikke heldig.


22-åringen trives bedre med å være vendt mot mål, i stedet for å være et oppspillspunkt på topp. Og nettopp det har Rashford fått tillatelse til med Anthony Martial, som har tatt på seg rollen på topp. Samspillet mellom de to har også vært med på å spille United-laget i bedre form.


Kampprogrammet er ikke det aller enkleste. Sheffield United borte har vist seg denne sesongen å være en stor prøvelse, samtidig som Manchester City venter om fire runder. Aston Villa og Tottenham på hjemmebane kan dog passe Rashford godt.


Dom: Formen er der, og kanskje tiden er der for å ta sjansen. Kampprogrammet kunne vært bedre, så det blir en noe lunken anbefaling til et kjøp.Richarlison

Kampprogram

Siste fire gameweek - blant midtbanespillere (plassering i parantes)

Poeng: 6-5-2-10

Målforsøk: 11 (6)

Skudd på mål: 4 (6)

Skudd i boks: 8 (4)

Touch i boks: 30 (4)

Sjanser skapt: 4 (9)

Store sjanser skapt: 1 (4)

Expected goals: 0.99 (18)

Expected goal involvement: 1.34 (28)


Everton-spilleren er ikke helt til å bli klok på. Det leveres i bølger, og man vet aldri om man helt kan stole på ham - eller laget hans for den del.


«The Toffees» har scoret syv mål på sine fire siste ligakamper - to av de på bortebane. Dog har Richarlison «kun» scoret ett av dem, og ifølge forventede antall mål har brasilianeren heller ikke vært ekstremt målfarlig.


Ellers er de underliggende tallene brukbare, men så fort man ser kampprogrammet mistes interessen raskt. Norwich i neste er en veldig fin kamp, men etter det ser det verre ut for laget fra Liverpool. Først tre kamper på rad mot dagens topp fire, før Manchester United og Arsenal venter i de to neste.


Dom: Uaktuell grunnet kampprogram - bortsett fra helgens runde.Heung-Min Son

Kampprogram

Siste fire gameweek - blant midtbanespillere (plassering i parantes)

Poeng: 1-5-2-8

Målforsøk: 14 (3)

Skudd på mål: 4 (6)

Skudd i boks: 9 (3)

Touch i boks: 22 (8)

Sjanser skapt: 3 (11)

Store sjanser skapt: 1 (4)

Expected goals: 1.61 (7)

Expected goal involvement: 1.86 (11)


Son er en FPL-favoritt for mange, og er en mann som kan straffe de som ikke eier ham, til enhver tid. Tottenham-spilleren spiller med en enorm energi, og ser som regel farlig ut i samtlige kamper han setter fotballstøvlene sine utpå gressmatta.


Tottenham er dog ikke der de burde være. Tabellplasseringen beskriver formen godt, 14. plass med 14 poeng og 18 mål scoret. Til sammenligning har Liverpool over dobbelt så mange poeng og ti flere scorede mål.


18 mål i riktig nett er dog best utenfor topp fire, og i Fantasy-sammenheng betyr det mer enn antall poeng. Og hvis Spurs scorer, så er det stor sannsynlighet for at Son er involvert.


De underliggende tallene er brukbare, men gjør ikke sørkoreaneren til et «bankers» valg. Med en eierandel på 7.6%, blir Son et typisk eksempel på en spiller som kan være med å skyte laget ditt oppover på tabellene. Dog er det en risiko å ta, ettersom prisen er forholdsvis stiv: 9.6m.


Dom: Vi vet alle hva Son kan få til i FPL-sammenheng. Spurs skulle gjerne vært i bedre form, så dette blir et valg for gamblerne. Men likevel er troen sterk på poeng i de neste rundene.


Andy Robertson

Kampprogram

Siste fire gameweek - blant forsvarsspillere (plassering i parantes)

Poeng: 8-2-9-5

Sjanser skapt: 7 (4)

Store sjanser skapt: 3 (1)

Expected assists: 1.14 (3)

Expected goal involvement: 1.50 (4)


Defensiv lagstatistikk

Skudd imot på mål: 11 (2)

Store sjanser imot: 6 (4)

Expected goals against: 3.67 (3)


Til tider snakkes det om at Liverpool mangler den kreative spilleren i midtbanetreeren sentralt, men den største kreativiteten til de røde kommer fra backplassene.


Trent Alexander-Arnold er overlegen, men Robertson følger like bak - og utkonkurrerer de aller fleste forsvarsspillere i andre Premier League-lag. Liverpool går inn i et antatt enklere kampprogram, og en dobling i forsvaret til ligalederen frister.


De underliggende tallene bakover hos Jürgen Klopps mannskap taler for at de har vært noe uheldige som ikke har notert seg for flere «clean sheets», men akkurat det kan løsne i et «grønt» program.


Dom: Kjøp

OBS! Se an skadesituasjonen rundt Robertson. Ble ikke med landslaget til deres to kamper i pausen, grunnet en hevelse i ankelen.


Det var rundens spillere på perrongen - lykke til med valgene!

679 visninger0 kommentarer

© 2019 FantasyNorge | Drift og Design av Edion AS